Oct
1
2018

Hogyan készíts tökéletes Instagram sztorit? – 1. rész

Veled is előfordult már, hogy meg akartad osztani mindennapjait örömeit a világgal, de valahogy nem sikerült tökéletesen? Az Instagram story funkciójánál nem létezik megfelelőbb felület, hogy tudasd mindenkivel, ha valami jó történik veled. Persze rengetegféleképpen elkészítheted a bejegyzésedet, ezért mi most segítünk, hogy mindig megtaláld a tökéletes megoldást.

Tegyük fel, hogy kaptál egy szuper CEWE PÁRNÁT, amin a pároddal kedvenc közös fotótok van. Hogyan kezdesz hozzá a story elkészítéséhez? Csinálj róla egy képet! Fontos, hogy az Instagram story álló formátumú, ezért így találd ki a kompozíciódat. Persze a legegyszerűbb, ha rögtön az alkalmazásban fotózol.

Ha a kép kész, ideje csinosítani rajta. Már a storyra is tudsz megszokott Instagamos effekteket rakni, ehhez nem kell mást tenned, mint félrehúzni az ujjadat a képen. Válogass kedvedre a sok lehetőség közül!

Ezután dekorálhatod a képedet. Rengetegféle matrica található a story beállításokban, de ezekkel majd egy következő bejegyzésben foglalkozunk. Most nézzük mi mindent tudsz rajzolni, színezni a képeden. A ceruza ikonra kattintva 4+1 féle rajzeszközzel találkozhatsz: sima-, és vágott hegyű tollal, illetve kréta-, és neon hatású eszközzel (és persze a radírral). Ezekkel bátran emelheted ki a képed fontos részleteit, vagy csak telerajzolhatod a kedvenc alakzataiddal. A tollak vastagságát pedig az oldalt megjelenő kis csúszkával állíthatod.

A tolladnak háromféleképpen választhatsz színt. A legegyszerűbb, ha az alul felsorolt színekre kattintva használsz egyet. Emelhetsz ki színt a képed bármelyik területéről is, ehhez a kis pipetta ikonra kell kattintanod, majd a kiszemelt területre. Végül pedig, ha nem találtál megfelelő színt, átválthatsz színskála nézetre. Hosszan nyomd le a kis színválasztó karikák valamelyikét, így előjön a skála. Fontos, hogy ez addig marad ott, amíg nyomva tartod a képernyőt, így csak az ujjadat húzva tudsz választani.

A radírt használhatod hagyományosan is radírozásra, de van egy apró trükk, amivel igazán egyedivé teheted a storydat. Válassz ki egy színt, és egy tollat majd tartsd hosszan nyomva a képernyőt: így az egész kép be fog színeződni az adott színre. (Ha a vágott hegyű tollat választod, kicsit homályos lesz a kép, nem teljesen az adott színű.) Ezután válaszd ki a radír funkciót, és tedd a kép azon részleteit láthatóvá, amelyeket szeretnéd.

A rajzolás után még feliratokat is elhelyezhetsz a képeden. Itt is sokféle betűtípus közül választhatsz, ezek között a váltást felülre kattintva tudod megtenni. Van, amikor beállíthatsz háttér színt is a feliratodnak, de ha a betűtípus ezt éppen ne engedi, csak húz tollal mögé egy megfelelő vastagságú vonalat. Természetesen a feliratodnak is választhatsz különböző színt, hasonlóan a tollakhoz.

Ha mindennel kész vagy, már csak matricáznod kell. Ezzel azonban egy későbbi blogban foglalkozunk, legyetek résen!

A szerzőről:

Válasz