Jul
4
2018

Hurrá nyaralunk! – avagy 5 különleges tengerpart, ahol élmény a fotózás

Hurrá nyaralunk! – avagy 5 különleges tengerpart, ahol élmény a fotózás

Ideális választás a kikapcsolódásra a tengerparti nyaralás, ahol a fürdőzések mellett remek fotós témákat is gyűjthetünk. Ha a kék tengert és a napfényt már unjuk, keressünk nem szokványos tájakat! Ugye, jól mutatna a nappalinkban egy óriási, különleges hangulatú, saját fényképünkből készült falidekoráció? A számtalan tengerparti helyszín közül íme 5 tipp ahol biztosan egyedi élményben lesz részünk.

  1. Montenegró – Kotor öböl – Perast városa

Képzeljünk el egy hangulatos, óriási hegyláncokkal körbezárt tengerparti városkát: ez Montenegró egyik jelképe, Perast városa. A település a Kotori öböl legszűkebb részén helyezkedik el, így páratlan panorámát kínál a Verige szorosra. A kikötőből gyönyörködhetünk a hegyláncok között lemenő nap páratlan szépségében.

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Perast

  1. Norvégia –­­­­ „Verdens Ende”

Tökéletes skandináv helyszín az igazi kalandoroknak. A helyi lakosok „világ végének” hívják, nem véletlenül: a tenger és a kék égbolt összeolvad itt, a végeláthatatlan óriás kövekkel határolt tengerpart hátborzongató, egyedi hangulatot áraszt.

Forrás: https://www.visitnorway.com/listings/verdens-ende-%E2%80%9Cthe-world%E2%80%99s-end%E2%80%9D/175562/

  1. Horvátország – Vis sziget, Stiniva strand

Stiniva strandja a tökéletes, érintetlen tájkép varázsát nyújtja. Ezt a partszakaszt Európa legkülönösebb strandjai között tartják számon, ugyanis egy sziklákkal körbevett, külvilágtól elzárt öbölben található. Gyakorlatilag csak helyi, hajós kirándulással közelíthető meg.

Forrás: https://www.hrvaska.net/hu/vis-sziget-strandok-horvatorszag.htm

  1. Málta – Gozó szigete – A Ta’Cenc sziklák

Ha nem hétköznapi nyaralásra vágyunk, akkor szinte kötelező ellátogatni Gozó szigetére, ahol az óriás, 130 méter magas, tengerbe szakadó sziklafal tetejéről tekinthetünk a Földközi-tenger és Gozó zöldellő völgyeinek elképesztő látványára. Ez a lélegzetelállító és szürreális hely kiváló lehetőséget nyújt a fotózásra.

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Ta%27_%C4%8Aen%C4%8B_Cliffs

  1. Olaszország – Cinque Terre

A parti, meredek domboldalra épült kis színes házak és a türkizkék tenger hamisítatlan olasz hangulatot tár elénk.  Cinque Terre (jelentése öt föld) a Ligur-tenger partjának egyik zord és nehezen megközelíthető része. Nevét a területén osztozó öt településről kapta. A National Geographic Traveller útimagazin 2011-ben Cinque Terre-t az értékelt 99 partszakasz közül a 6. legszebbnek értékelte, mert itt sikerült megőrizni a „100 évvel ezelőtti Itáliát” és annak különleges életmódját, tradícióit.

 

 

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Cinque_Terre

A szerzőről:

Válasz