Jun
6
2016

Így fotózunk mi! – még folyik a CEWE országos online kutatása

Így fotózunk mi!

Vélhetőleg több 100 millió fotót készítünk évente, a digitális korszak beköszöntével egyre többet és többet. Mi motivál minket a fényképezésre, hogyan és mivel örökítjük meg a pillanatot, s vajon csak a memórikártyának fotózunk, vagy a fényképek lettek a modern kor legfontosabb kifejező és közösségépítő eszközei? Minderre keressük a választ kutatásunkban!

Összesen évente mintegy 63 millió papírképet rendelünk meg online, hívatunk elő terminálok segítségével a szakboltokban, illetve nyomtatunk ki otthon – derül ki a Futuresources Consulting magyarországi kutatásából, melyet a CEWE megbízásából készített.
Magyarországon, csakúgy mint Európa többi részén, azonban jellemzően évről évre kevesebb fotót használunk a hagyományos, papírkép formájában. Helyette más formában, fényképes ajándéktárgyakon, dekorációkról és fotókönyvekben köszönnek vissza emlékeink, valamint előtérbe került a felvételek digitális felhasználása is.
Ez utóbbi terén az biztos, hogy a digitális eszközök (kamerák, okostelefonok, tabletek stb.) elterjedésének köszönhetően a korábbinál sokkal több képet készítünk, azonban hogy pontosan mennyit, mivel és hogyan fotózunk, és a képeinknek mi lesz a sorsa, azt jelenleg még nem tudjuk.
Mindezt szeretnénk megtudni, ezért indítottuk el a „CEWE – Így fotózunk mi” országos online kutatást, melynek segítségével feltérképezhetjük a magyarok fényképezési szokásait, megtudhatjuk, mi a trend ma a fotózásban. Kíváncsian várjuk az eredményeket!

Figyelem, az adatgyűjtés még folyik! Mondja el Ön is, hogy miért ragad fényképezőgépet! Mit szokott fotózni, hogyan és mivel örökíti meg a pillanatot? A válaszadók minden nap értékes CEWE utalványokat nyerhetnek.
Számítunk a véleményére! Kezdje el a kérdőív kitöltését itt: http://bit.ly/kutatas_cewe

A szerzőről:

Válasz