Jul
1
2021

Ismét a világ legnagyobb fotópályázata a CEWE Photo Award – Hazánk dobogós

Több mint 600.000 beküldött fénykép – az SOS Gyermekfalvak szervezete a pályázat jelenlegi legnagyobb nyertese.

Ismét a világ legnagyobb fotópályázata a CEWE Photo Award – Hazánk dobogós.

Megdőlt a rekord: Több mint félmillió fotót küldtek be amatőr és profi fotósok a nemrég zárult fotópályázatunkra, amelyet „Gyönyörű világunk” mottóval hirdettünk meg tavaly tavasszal. Ez lényegesen magasabb részvételt jelent, mint az előző évben, amellyel szintén kiérdemeltük „A világ legnagyobb fotópályázata“ címet. Most a zsűrin a sor, hogy a számos pályamű közül kiválassza a kategóriagyőzteseket és az összesített nyertest. Az első nyertesek azonban már megvannak: az SOS Gyermekfalvak, amelyek örömmel fogadják a rekordösszegű adományunkat.

Magyarországról 37.346 fotót töltöttek fel – mi vagyunk a legaktívabb nemzet

Elképesztő szám: 606.289 darab fotót neveztek be 170 országból a fotózás szerelmesei az idei CEWE Photo Award pályázatunkra, így újra a mi fotópályázatuk lett a világon a legnagyobb. A legtöbb pályamű Európából érkezett, de például Madagaszkár, Mozambik, a Fidzsi-szigetek, a Bahamák és Mexikó fotósai is képviseltetik magukat legjobb felvételeikkel. A tíz kategória közül 129.873 feltöltött képpel a „Természet“ kategória volt a legnépszerűbb. Hazánk 37.346 fotóval a harmadik legtöbb képet feltöltő országként képviselteti magát, lakosságszám szerinti lebontásban azonban az előző öt pályázathoz hasonlóan, idén is a legaktívabb nemzet voltunk!

Több, mint 21,5 millió forintnak megfelelő összegű adomány jött össze

Az eddigi legnagyobb számú beküldött fotó rekordmennyiségű adományt is jelent, hiszen a CEWE minden egyes nevezett kép után 10 eurocentet adományoz világszerte az SOS Gyermekfalvaknak. Idén összesen 60.628,90 euróval, vagyis több, mint 21,5 millió forintnak megfelelő összeggel segítjük a szervezetet.
 „A CEWE Photo Award idei rekordrészvétele két szempontból is örömmel tölt el minket.” – mondja Thomas Mehls Úr, cégünk igazgatótanácsának tagja. „Egyrészt az elmúlt év töretlen lelkesedését és kreativitását mutatja a fotózás iránt, másrészt az SOS Gyermekfalvak partnereként a CEWE adománya ismét jó helyre kerül.”

Cégünk a gazdasági sikerét a társadalom iránti elkötelezettségként is tekinti, ezért is vagyunk partnere 2013 óta az SOS Gyermekfalvak nemzetközi szervezetének.
 „A hosszútávú támogatásnak köszönhetően számos segélyprojektet tudtunk elindítani és megvalósítani.“ – nyilatkozza elismerően Petra Horn, az SOS Gyermekfalvak igazgatótanácsának tagja, akit idén a CEWE Photo Award zsűrijében is köszönthetünk.


Luxusút, fotófelszerelés, és CEWE utalvány

Vajon idén ki nyeri a hőn áhított díjat? Izgalmas feladat vár a nemzetközi zsűrire az őszi berlini díjátadó gála előtt. Ezen a rendezvényen hirdetjük ki az összesített győzteseket is. Yann Arthus-Bertrand fotós, riporter, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának jószolgálati nagykövete idén már másodszor vezeti a héttagú zsűrit, amely június végén ül össze, hogy az összes pályamű közül kiválassza a tíz kategória legjobbjait, és az összesített győztest. Utóbbi díja egy 15 000 eurós, vagyis körülbelül 5,3 millió forintos utazás, 7500 eurós, vagyis körülbelül 2,6 millió forint értékű fotófelszerelés, és 2500 eurós, vagyis úgy 886 ezer forint értékű CEWE utalvány lesz.

Természetesen a kategóriagyőztesek, de még az 1000. helyezett is méltó elismerésben részesül majd.

A szerzőről:

Válasz