Sep
29
2020

Ismét támogattuk a hazai fotókultúrát

A fotográfia iránt érdeklődők tudják, hogy a hazai fotókultúra egyik legmeghatározóbb eseménye a minden évben meghirdetett Magyar Sajtófotó Pályázat és a díjnyertes munkákból összeállított kiállítás. A fotóriporteri szakma legnívósabb eseménye közel négy évtizede kerül megrendezésre, és az alapítása óta töretlenül, minden évben megrendezik. Ez idén sem történt másként: ugyan a rendkívüli események miatt némi csúszással, de mostanra összeállt a tárlat.

A 2019-es év legjobb sajtófotóit szemléző pályázat eredményhirdetésére januárban került sor, a kiállítás pedig szeptember 9. óta látogatható a Capa Központban. A képeket a következő hónapokban más helyszíneken is bemutatják, elsőként Gödöllőn, a Művészetek Házában tekinthetőek meg.

A kiállításra látogatók ezúttal is felidézhetik a tavalyi év legmeghatározóbb pillanatait, fontos közéleti-, társadalmi-, kulturális-, és sport eseményeit az ország legjobb fotóriportereinek lencséin keresztül. A nagyjából 350 felvételt bemutató képtár egyetemes értéket képvisel.

Mivel a CEWE Magyarország Kft. számára kiemelten fontos a hazai fotókultúra támogatása, idén először az esemény támogatójaként értékes nyereményeket ajánlottunk fel a díjazottaknak: a 8 nagydíjas és a 14 meghirdetett kategória első helyezettjei fejenként egy-egy 25 000 forintos utalvánnyal lettek gazdagabbak.

Ebben az évben is elkészült a közel húsz éves múltra visszatekintő évkönyv, melyet ezúttal mi adtunk ki. Az év fotói című kötet még a tárlatnál is átfogóbb képet nyújt 2019-ről, ugyanis  olyan alkotások is helyet kaptak benne, amiket a kiállításra látogatók a helyszínen nem láthatnak. Az 1300 példányban kiadott évkönyv nyitvatartási időben megvásárolható a Capa Központban.

            Bár a pályázatra 267 fotós 2488 pályaművet (összesen 6079 képet) nevezett, a zsűrinek nem volt könnyű dolga, ugyanis minden egyes beérkezett munka rendkívül magas színvonalat képviselt.

A kiállító alkotók:

Ajpek Orsolya, Bach Máté, Bácsi Róbert László, Balogh Zoltán, Bankó Gábor, Bielik István, Biró Lajos, Boncsér Orsolya, Cséfalvay Á. András, Csillag Zsuzsanna, Csudai Sándor, Czagány Balázs, Czeglédi Zsolt, Dombóvári Tamás, Eöri Szabó Zsolt, Fazekas István, Ficsor Márton, Földházi Árpád, Földi Imre, Götzinger Laura, Hajdú D. András, Illyés Tibor, Kaiser Ákos, Kerekes M. István, Kiss Lóránt, Kölcsey-Gyurkó Sára, Komka Péter, Koszticsák Szilárd, Kovács Bea, Kovács Tamás, Ladjánszki Máté, Lakatos Benedek, ifj. Lőrincz Ferenc, M.Schmidt János, Marjai János, Mártonfai Dénes, Micheller Szilvia, Mohai Balázs, Mohos Márton, Mónus Márton, Móricz-Sabján Simon, Nagy Jácint, Németh Attila, Németh Gabriella, Németh-Mészáros Bálint, Polyák Attila, Rácz Péter, Radisics Milán, Reviczky Zsolt, Röhrig Dániel, Sánta István Csaba, Sóki Tamás, Soós Bertalan, Székelyhidi Zsolt, Teknős Miklós, Tökölyi Csaba, Török János, Urbán Ádám, Valuska Gábor, Vári Tibor, Zsolnai Péter.

A szerzőről:

Válasz