Dec
20
2018

Karácsonyi fotózási tippek

A karácsony talán az év legszebb, legmeghittebb ünnepe, érdemes hát minden pillanatát megörökíteni, és egy CEWE FOTÓKÖNYVBE szerkeszteni, hogy ezeket az örömteli élményeket mindig fel tudjuk idézni a könyv lapozgatása közben.

Ha tökéletes karácsonyi fotókat lát, biztos lehet benne, hogy az nem a véletlen műve. A legtöbb fotó előre eltervezett, és végiggondolt felvétel. Pár tippet szeretnénk adni, hogy idén az ön fotója is fantasztikus legyen.

» A tervezés. Ahogy megtervezzük a menüt, a vásárlást, az ajándékokat, úgy tervezzük meg a fotózást is. Így szinte biztos, hogy nem mulasztunk el egyetlen fontos eseményt sem. Ne felejtse el feltölteni az akkumulátort, és legyen hely a fényképezőgép kártyáján. Egy karácsonyi album bevezetője lehet a készülődés. Például az ünnepi díszbe öltözött város, vagy a sütögetés a gyerekekkel.

» Elkészült a fa, alatta vannak a gyönyörűen becsomagolt ajándékok. Azt hiszem, senki előtt nem ismeretlen a helyzet, hogy pillanatok alatt csatatérré válik a lakás, és minden tele a széttépett papírokkal. Az ajándékokat ezért érdemes még akkor lefotózni, amikor még a gyerekek nincsenek a közelben.

» Az ajándékbontás mindig nagy örömmel jár, ilyenkor elég nehéz a fotózásra figyelni. Itt is jól jöhet, ha előre kigondoltuk, hogy oldjuk meg. Háttérnek látványos a karácsonyfa, különösen akkor, ha a kis mélységélességgel elérjük, hogy elmosódott legyen.

» Ha gyereket fotózunk, tegyük ezt mindig az ő szintjéről. Üljünk vagy akár hasaljunk le a földre, hogy a szemével egy magasságban legyünk.

» A következő napokban biztos lesz idő arra is, hogy pár beállított fényképet készítsen. Akár egy karácsonyi terítőből és néhány díszítő elemből kialakíthat egy mini fotóstúdiót. Ha az ablakon elegendő fény jön be, még egyéb világításra sem lesz szüksége.

» Ne maradjon ki a családi fotó sem. Ha nincs senki, aki segíthet, és állvány sincs, tegye a gépet valami stabil helyre, például könyvespolc, asztal, és használja az önkioldó funkciót.

Jó fotózást és nagyon boldog, békés és vidám karácsonyi ünnepeket kívánunk.

Válasz