Jun
9
2020

Készíts egyedi könyvjelzőt

Hamarosan itt van apák napja. Végre az édesapákat is meglephetitek egy igazán egyedi ötlettel, melyhez csak pár fotóra és egy kis kreativitásra lesz szükségetek. Ezt az ajándékot még tavaly kaptam a gyerekeimtől, azóta is imádom. Meggyőztem a feleségemet, hogy mutassa meg nekem is, hogyan készítették, és mivel elárulta a titkot, elhoztam nektek is.

Amire szükségetek lesz:

  • CEWE fotók a gyerekekről
  • Olló
  • Karton
  • Ragasztó
  • Madzag
  • Fonal

Első lépésként megrendeltem online a fényképeket a CEWE honlapján. Pár kattintás volt az egész, és két nap múlva már meg is hozta a futár. Mivel a gyerekeinket kapaszkodó pózban fotóztam, az ajándék nem csak személyes, de vicces is lett.

A fényképet felragasztottam egy vastagabb kartonra, viszont a tetejét nem ragasztottam össze. Ezután kivágtam a sziluett mentén. Amíg ez száradt, elkészítettem a bojtot, egy akkora kartonból amekkorára a bojt hosszúságát terveztem.  Erre feltekerem a madzagból annyit, amilyen sűrűre a bojtot szeretném. A tetejét egy csomóval elkötöttem, a madzagot itt hosszabbra hagytam. A fonalból levágtam egy kisebb darabot, és miután levágtam a bojtot a kartonról, a végét lezártam a fonallal. Egyenesre vágtam a kilógó szálakat, és ezzel el is készült. A fotó és a karton közé ragasztottam a bojt szárát. Egy rövid száradás után tehetitek is apa kedvenc könyvéhez. 😊

Fantasztikus, személyre szóló ajándék lehet egy könyv mellé, hiszen a gyerekek így mindig ott fognak apára mosolyogni még akkor is, amikor a kedvenc könyvét olvassa.

CEWE tipp:

Ugyanezzel a technikával készíthetsz kulcstartót is. Ebben az esetben érdemes laminálni a képet, és karton helyett egy bőrdarabra ragasztani. Használj kulcskarikát, és már is ott kapaszkodik majd az összes gyerek a kulcsodon.

(szerző: Santa Bros)

A szerzőről:

Válasz