Apr
3
2020

Készíts húsvéti dekorációt kedvenc fotóidból

Amire szükséged lesz:

  • CEWE fotómatrica
  • olló
  • lézervágott húsvéti fa figurák
  • dekortapasz
  • viaszpaszta
  • madzag

Hamarosan itt a húsvét, végre tavaszba borul a táj, és ebben az időszakban igyekszünk ezt a hangulatot is kialakítani otthonunkban. Hoztam most nektek egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető vintage húsvéti dekorációs ötletet.

Ez most abban tér el a már megszokott ünnepi ötletektől, hogy egyedivé és személyessé tudjuk tenni a saját vagy családi fényképeinkkel. Így nem csak egy sima dekorációs elem lesz a lakásban, hanem mindig mosolyt csal az arcunkra amikor ezekre a fotókra pillantunk.

Első lépésben megrendeltem a kedvenc húsvéti fotóimból pár kattintással a CEWE oldalán a CEWE Fotómatricákat. Azért választottam, mert nagyon könnyen tudunk majd dolgozni vele, mivel ez egy szuper minőségű öntapadós matricát készít a fényképekből.

Miután megérkezett, kezdetét vette a dekoráció elkészítése.

Felragasztottam a matricát a kiválasztott lézervágott figurára (ilyet a legtöbb hobbiboltban kaphattok), majd dekortapasszal egy keretet ragasztottam köré. Ezt követően az ujjammal vékony rétegben felhordott viaszpasztával antikoltam. Itt-ott vastagabb rétegben is tehetitek. Ezt a műveletet akár egy ecsettel is végezhetitek, egészen rusztikus hatást érhetünk el vele. Figyeljetek rá, hogy a figura mindkét oldalát antikoljátok a viaszpasztával. Már csak egy masnit készítettem a madzagból, amit a figura akasztójához rögzítettem. Készíthettek több különböző méretű masnit is, egymáson nagyon jól mutatnak majd.

Ilyen egyszerűen el is készült a személyes fényképeinkkel díszített húsvéti dekoráció.

Készítsétek el ti is ezt a roppant egyszerű dekorációs elemet, és elevenítsétek fel vele a kedvenc emlékeiteket akár minden nap.

CEWE tipp:

  • Készítsetek több figurát, és dekoráljátok vele a tojásfát, vagy önállóan is szuper egyedi ajándék húsvétra, a család minden tagjának.
  • Ajtódíszre vagy koszorúra is ragaszthatjuk, ilyen esetben igyekezzetek nagyobb méretű fotót rendelni.

A szerzőről:

Válasz