Apr
4
2018

Megtaláltuk Magyarország legszebb fotókönyveit!

Nagyszerű, örömteli pillanatoktól övezve zajlott le a 2016-2017-es CEWE Fotókönyv Pályázatunk Díjátadó Gálája március 2-án, a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében. A több mint 1350 indulóból a legjobb 21 kötet büszke alkotója vehette át ünnepélyes keretek között az elsőséget jelentő kupákat, és az azzal járó értékes nyereményeket.

„A fotózás folyamata nem ér véget azzal, hogy egy utazás, egy élmény megtörtént, hiszen az “Alkotás” csak itt kezdődik. A fényképekből kiválogatni a végül majd könyvbe kerülőket, próbálgatni, hogy milyen elrendezés, milyen papír, milyen díszítés és végül milyen szöveg kísérje majd el őket a nyomdába – aztán újra és újra elkezdeni az egészet, mert menet közben szinte biztosan találsz majd mindenből olyat, ami jobban tetszik. A pályázatra nevezett könyvünkkel is végigjártuk ezeket a fázisokat, melyeket a CEWE Haladó Blogon tanultak segítségével állítottam össze. A szöveget a férjem írta, így nemcsak maga a nyaralás, hanem a könyv elkészítése is egyfajta rég begyakorolt, de mindig alig várt rituálé volt számunkra” – emelte ki Dobai Tiborné, Éva, aki a Wales című CEWE Fotókönyvével a 2016-2017-es pályázat 500 ezer forintos különdíját nyerte el.

 

Rajta kívül a család, a hobbi, a természet, az esküvő, az utazás és az iskolai emlékkönyvtől a népviseleteket bemutató kötetig sok mindent magába foglaló egyéb kategóriák első három legjobbjai vehették át díjaikat, olykor – a megosztott helyezéseknek köszönhetően – szám szerint négyen is. Büszkeséggel, meghatottsággal beszéltek fotókönyveikről, melyek nemcsak jól sikerült, szépen szerkesztett művek, hanem egyben életük egy-egy meghatározó élményét, életreszóló pillanatát, szívüknek kedves személyt, állatot vagy éppen táját magába foglaló alkotások. E vetületek pedig összeforrnak, az elismerés mindkét oldalt bearanyozza.

A díjátadó gála különleges résztvevője volt Bernáth Katalin, akit legnagyobb meglepetésére három kategóriában is szólítottunk, hiszen három teljesen különböző témában is jeleskedett: két első és egy második díjjal távozhatott az esemény végén.

Ugyancsak nagy örömmel jött a színpadra Jenei Gábor, aki Anita és Gábor Nagy Képeskönyve IV. című művével saját – utazás – kategóriájának első helyezése mellett a közönségdíjat is bezsebelhette, azaz a helyszínen megjelenő mintegy nyolcvan szakértő vendég szerint az összes díjazott közül a legkiemelkedőbbet alkotta.

„Nagyszerű érzés volt már zsűrizni is a beérkezett pályázatokat, hiszen ilyenkor egy másodperce bepillanthatunk abba a sok csodás élménybe, amely a vásárlóinkat fotózásra, majd fotókönyv-készítésre ösztönzi. A személyesen találkozás a kiemelkedő alkotókkal pedig egy nagyszerű visszajelzés számunkra, megerősít minket abban, hogy fejlesszük termékeinket, a hozzájuk tartozó szolgáltatásokat, ezzel még több teret adva a kreativitás kibontakozásának” – hangsúlyozta Zoboki Zoltán, a CEWE Magyarország ügyvezetője.

A nyertes alkotások itt megtekinthetők: www.cewe-community.com/hu/nyertesek/

A szerzőről:

Válasz