Mar
28
2016

Milyen CEWE termékeket rendelhet különböző felbontású mobiltelefon fotókból?

CEWE_Tipps_KW07_2016_Smartphonebilder_Page_1_Image_0001

Ebben a cikkben segítséget szeretnénk nyújtani önnek abban, hogy megismerje, melyik CEWE termék rendeléséhez milyen fájl feltöltésére van szüksége.

Egy egész oldalas A4-es méretű CEWE FOTÓKÖNYVHÖZ legalább 8 megapixeles (Ez kb. 2400 x 3600 px), vagy ennél nagyobb kép kell. Elképzelhető, hogy a 6 megapixeles is elég, ennek eldöntésében nagy segítségére lehet a szoftver Smiley ellenőrzője. Zöld, sárga és piros színnel jelöli, hogy a választott fotó megfelelő felbontású-e.

CEWE NAPTÁR rendelésénél körülbelül 8-12 megapixeles képre van szükség az éles és csodálatosan részletgazdag eredmény eléréséhez.  Amennyiben az ön fotója nagyobb, lehetősége van a képet megvágva, a témát jobban kiemelni.

A CEWE FALI DEKORÁCIÓKNÁL is elmondható, hogy minél több, annál jobb, de még 75 x 50 cm-es méretben is jó eredményt kaphatunk, aminek oka az, hogy míg egy CEWE FOTÓKÖNYVET közelről nézünk, a fali dekorációt olyan távolságból, ahonnan a felbontás hibái nem annyira észrevehetőek.

CEWE_Tipps_KW07_2016_Smartphonebilder_Page_1_Image_0002

A klasszikus papírkép mérete 10 x 15 cm. Ahhoz, hogy ez megfelelő minőségű legyen, egy 2 megapixeles fotó is elegendő, amit még az öt évvel ezelőtti okostelefonok is tudnak. Ez pixelben kb. 1200 x 1800 pixeles képet jelent.

A CEWE üdvözlőkártyákhoz megközelítőleg azonos felbontásra van szükség, mint a 10 x 15-ös papírképhez. Amennyiben nem a fotópapíros típust választja, a digitális nyomtatásnak jót tesz egy kis utólagos élesítés.

Megfelelő felbontás mellett is győződjön meg róla, hogy a kép éles, és nem homályos. A telefon kis képernyőén jónak ítélt kép, nagyobb méretben előfordulhat, hogy már nem annyira élvezhető. Lehet ez életlenség, vagy valami apró folt, ami kicsiben nem jelentős. Ezért mindig ellenőrizze a CEWE FOTÓVILÁG programban.

Magas érzékenységgel készített felvételeken CEWE_Tipps_KW07_2016_Smartphonebilder_Page_3_Image_0001 gyakran zavaró képzaj jelenik meg, ami különösen a sötét területeken jelentkezik. Ellenőrizze nagyítással, hogy ez milyen mértékű, és ha szükséges, mobil applikációval javíthat rajta.

Amellett, hogy a felbontás, élesség, zajmentesség mind nagyon fontos technikai jellemzői egy fotónak, a legfontosabb a történet, amit elmesél. És ha erre szívesen emlékszünk még hosszú évek múlva is, akkor nem is olyan borzasztó, ha a fotó nem tökéletes a legapróbb részletekig.

 

 

 

 

 

A szerzőről:

Válasz