Aug
10
2017

Papírsárkányok az égben

 


Gyerekek és felnőttek önfeledten eregetik a színes papírsárkányokat – erről szól az a vászonfotó, amely a paloznaki Meseközpont legnagyobb közösségi programjainak helyet adó Babzsákos terem falát díszíti a jövőben.

A vidám képre tekintve nem is sejtjük, hogy mennyi próbatétel és személyes történet rejlik a háttérben!

Hiszen a Meseközpont Alapítvány a gyermekvédelmi gondoskodásban – gyermekotthonban vagy nevelőszülőknél – élő gyermekeket támogatja: táborokat, foglalkozásokat és egyéb programokat szervez nekik, önkéntesei hétről hétre járnak gyermekotthonokba esti mesét mondani, a fiatalokkal foglalkozó szakembereknek pedig szakmai napokat, workshopokat tartanak.

A kép az egyik táborban készült, ahol nevelőszülők és a náluk élő gyerekek együtt vettek részt a programokban. A gyerekek papírsárkányt készítettek, s aztán fel, a kék égbe bocsátották őket. Ezt a különleges pillanatot örökíti meg a kép, amely szimbolikus jelentésű: az általában rengeteg traumán, kudarcon, megpróbáltatáson keresztülment gyerekek felemeléséről szól, arról, hogy pozitív élmények hogyan erősítik, röpítik őket a magasba.

A vászonfotó a CEWE Magyarország támogatásával valósult meg.

A szerzőről:

Válasz