Jun
3
2017

Búcsúzunk – négy év margójára

 

Negyedik éve támogatjuk a Pető Intézetet, és negyedik éve járunk az Intézet Villányi úti épületébe, hogy a különféle önkéntes munkák elvégzésével egybekötött élménynapokon tegyük vidámabbá és változatosabbá az itt tanuló és élő, mozgásukban, fejlődésükben korlátozott gyerekek egy-egy hétköznapját.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az elmúlt esztendőkben végigkísérhettünk egy csoportot: az egykori 11-12 éves gyerekekből ma már ballagás, pályaválasztás, továbbtanulás előtt álló kamaszok váltak, akikkel régi ismerősként, barátként köszönthetjük egymást. Az évek alatt megismertük ezeknek a fiataloknak a gyakran szívszorító történeteit, mindennapjait és nehézségeit, akik ennek ellenére csupaszív vidámsággal és mérhetetlen érdeklődéssel, nyitottsággal, kíváncsisággal fordulnak a világ és az embere felé, felénk.

Közös kéznyomunkat őrzik a Pető Intézet falai, közös élményeinket pedig a szívünk, hiszen akár madáretető készítésről, kertészkedésről, tűzrakóhely építésről, falfestetésről és dekorálásról volt szó, akár most utoljára egy igazi kirándulásról a Budakeszi Vadasparkba, minden alkalommal új tapasztalatokkal, benyomásokkal, és főként érzésekkel tértünk haza.

Búcsúzunk most tőletek gyerekek, sok sikert, boldogságot kívánunk mindannyiótok számára a továbbtanulásban és a nagybetűs életben!

A szerzőről:

Válasz