Dec
29
2020

Rendhagyó fotómontázs: a fali dísz, amit egész évben alakíthatsz

Azt mondják, a változatosság gyönyörködtet, az állandóság boldoggá tesz. Ha ez igaz, akkor az ötlet, amivel ezúttal készültünk, gyönyörködtet és boldoggá is tesz – ráadásul könnyen elkészíthető, és sok-sok évig a lakás állandó éke lesz. Ezzel az egyedi fotómontázzsal mindig az aktuális évszaknak, hangulatnak, célnak megfelelően alakíthatod az otthonod atmoszféráját, ugyanis a rajta lévő kisebb fotókat bármikor másikra cserélheted.

Ha veled is előfordult már, hogy a CEWE Fotóterminálnál állva legszívesebben az összes fotódat kinyomtattad volna, de azt érezted, észszerűbb lenne csak párat kiválasztanod, van egy jó hírünk: ebben az esetben akár az összeset kinyomtathatod, idővel mindegyiknek jut majd hely a montázsodon! Egyedül az alapul szolgáltató alufotó az, amit érdemes jól átgondolnod, hiszen egész évben az szolgál majd “háttérként”.

Amire szükséged lesz:

Így készítheted el:

  1. Nyomtasd ki a kedvenc fotóidat a hozzád legközelebb eső CEWE Fotóterminálon! A nyomtatás mellett online is rendelhetsz, így többféle méret áll majd rendelkezésedre.

Nyugodtan tárazz be több fotót a szükségesnél, hiszen tényleg bármikor másikra cserélheted majd a képeket, és hidd el, jól fog jönni, ha mindig kéznél vannak.

  1. Tetszőleges elosztással üss 4-5 szöget a kép tetejére és a kép aljára a kalapács segítségével. Mielőtt eldöntenéd, hova ütsz szöget, vedd figyelembe, hogy milyen alakzatot szeretnél viszontlátni a kalapgumi kifeszítésekor!
  1. Futtasd végig a kalapgumit fentről lefelé, majd lentről felfelé az egyes szögeken! Köss minden szögre egy-egy csomót, mert ezzel megelőzheted, hogy később lecsússzon. Figyelj rá, hogy elég feszes legyen, de ne feszítsd túl, különben túl nagy teher hárulhat a szögekre és megsérülhet az alufotó.
  1. A csipeszek segítségével rögzítsd a fotókat a kívánt helyre! Használj vegyesen kisebb és nagyobb képeket is, illetve balról és jobbról is tűzz a gumira fotókat. Minél változatosabban teszed fel a képeket, annál spontánabb lesz a végeredmény. A nagyobb fotókat a csipeszelés után be is tűrheted két-három gumiszál közé, hogy még biztosabb legyen a rögzítés.

A kész képet nekidöntheted a falnak vagy fel is akaszthatod valahova. Rajtad múlik, hová teszed, szerintünk egyaránt jól mutat hálószobában, nappaliban és előszobában is. Ha pedig a jövőben változtatni szeretnél rajta, nemcsak a képeket, de akár a gumit is lecserélheted: a klasszikus feketét bármikor leválthatod valamilyen élénk, szembetűnő színre, amivel egész más hatást érhetsz el. Ahogy mindig, most is igaz, hogy mi csak az alapötletet adtuk, de ha megihlettünk vele, nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat!

A szerzőről:

Válasz