Jun
24
2014

Fotózási tippek aktív nyaraláshoz, városnézéshez – középpontban Brazília

A foci világbajnokság tömegeket vonzott Brazíliába, de nem csak emiatt érdemes ellátogatni ebbe a csodálatos távoli helyre, hiszen az ország csodaszép tengerpartokkal, városokkal, izgalmas kirándulóhelyekkel is büszkélkedhet.

Fotózási tipp: sport és aktivitás

sport fotózás

Izgalmas, sportolás közbeni felvételeket pár apró trükk elsajátításával Ön is készíthet, ezzel gazdagíthatja a nyaralásról készült fényképgyűjteményét. Ahhoz, hogy akár a focisták gyors mozdulatait vagy egy szörfözőt lencsevégre kaphasson, a megfelelő záridő beállítása elengedhetetlen. A fényképezni kívánt motívumtól függ, hogy milyen értékre kell az expozíciós időt beállítani. Vízi sportok esetében legjobb, ha az expozíciós időt 1/4000 másodpercre állítja, ekkor a vízcseppek igazán élesen rajzolódnak ki. Foci mérkőzésen elég az 1/2500 másodperces expozíciós idő ahhoz, hogy a labdazsonglőröket lencsevégre kaphassuk.

Fotózási tipp: utazás – tájak

Fotózási tippek, tájak

Brazília a sokszínűség és ellentétek országa: idillikus strandok, pulzáló élet Rióban, lenyűgöző őserdei növény- és állatvilág jellemzi. Ilyen sok látnivaló mellett minden fotózási szituációra fel kell készülnie. Vigyen magával olyan fényképezőgépet, amely legalább tízszeres zoommal rendelkezik. Hosszabb nyaralások esetén előfordul, hogy nincs elegendő tárhely a sok fénykép számára, ezért a nyaralás végén már törölnünk kell fényképeinkből. Ezt elkerülendő vigyünk magunkkal több adathordozót.

Fotózási tipp: városfotózás új perspektívából

Nekem sikerült Krisssz

A gigantikus méretű Krisztust ábrázoló „Cristo Redentor” szobor Rio de Janeiro jelképévé vált, valamint az egyik legnagyobb látványosság egész Brazíliában. Azon nyomban be is villan mindenki fejében a már jól megszokott fényképbeállítás, ahol a monumentális Krisztus védelmező kezeit a város fölé tárja. Próbáljon meg új perspektívákból fényképezni, ne féljen az újdonságoktól. A klasszikus képbeállítások helyett fotózza a városi látnivalókat egy teljesen új perspektívából, vagy például használjon halszemobjektívet.

Szerkesztési tipp: fontos utazási dátumok, momentumok.

Biztos ismerős az érzés, amikor a nyaralás után pár hónappal már nem minden részletre, helyszínre emlékszünk kristálytisztán. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk, hogy az utazásról készült CEWE FOTÓKÖNYV-be illesszen térképrészleteket arról a helyről, ahol a fényképek készültek.

CEWE FOTÓKÖNYV

A szerzőről:

Válasz