Sep
13
2017

VÉRADÁS: Életeket ment és a kalóriák is égnek

Bár vannak kísérletek, a vért továbbra sem lehet mesterségesen előállítani, így pótlására marad a klasszikus módszer, a véradás, így tennünk is kell azért, hogy természetes legyen, hogy ha (ne adj Isten!) hirtelen szükség van rá, legyen elég rendelékezésre álló egységnyi vér.

A CEWE csapat idén másodszorra nyújtja karját a jó cél érdekében, és mentenek meg fejenként három életet.

(A hölgyeket különösen motiválja, hogy kb. fél óra alatt, ülve tudnak elégetni mintegy 600 kalóriát (amerikai kutatások szerint), a fiatalok pedig titkokban örülnek annak, hogy vérüket speciális laborvizsgálatoknak vetik alá, mely során akár eddig nem ismert fertőző betegségre is fény derülhet (a levett vért hepatitis B-, hepatitis C-, szifilisz- és HIV-tesztnek is alávetik).

Van, aki személyes tragédia során szembesült a véradás fontosságával és van, akit érthetetlen motiváció hajt, hogy a véradását azonnal posztolhassa Facebook oldalán.

Sokfélék vagyunk, sokféle vércsoporttal és indíttatással, de a célunk közös:

2017.09.27-én ebéd után (éhgyomorra tilos vért adni!), ásványvizes palackokkal (azért a 4,5 deci folyadékot mégiscsak pótolni kell, munkaidő után bármilyen formában) felszerelkezve hagyjuk magunkat megcsapolni.

És ha már ott járunk a Duna Plázában, 3 különböző értékű és termék rendelésére jogosító CEWE kupon is lesz nálunk, hogy mindenkinek, aki arra jár, mi is megköszönjük önzetlenségét.

További információk a véradásról: https://veradas.hu/

A szerzőről:

Válasz