Feb
4
2019

Vigyázz, Kész, Tervezés!

Már február van! Olyan gyorsan pörögnek körülöttünk az események, hogy időnk sincs néha átgondolni hogyan tovább. Az ünnepek után, év elején minden felgyorsul, új lendületet nyer mindenki. Olyan érzésünk van, mintha mindenki ezer százalékon szeretne teljesíteni, és azonnal helyre akarná hozni, ami 2018-ban nem volt maradéktalanul sikeres.

Az eredményes új esztendőnek azonban van egy nagyon fontos alappillére, mégpedig a tervezés. Még mindig nincs késő az idei év tudatos megtervezésének! Figyeljük meg, kifizetődik, ha átgondoltam fogunk hozzá akár az új- akár a megszokott napi rutin elvégzéséhez.

Az éves határidőnaptár szuper rálátást ad egész évünkre

Nincs más dolgunk, mint elővenni a CEWE éves határidőnaptárját és egy jegyzetfüzetet. Mindenképp úgy induljunk neki ennek az útnak, hogy megteremtjük a számunkra legkedvezőbb környezetet, ahol tényleg szánunk arra pár órát, hogy átgondoljunk mindent.

A lelkes jegyzetelők is számtalan, egyedi, fotós terméket találnak kínálatunkban

Gondoljuk végig, mely történések voltak ránk a legnagyobb hatással 2018-ban, akár munka, akár magánélet tekintetében. Át kell nézni az előző év fejezeteit azért, hogy felismerhessünk olyan, akár apró dolgokat is, melyek nagy hatással voltak személyiségünkre. Sok esemény rejthet magában váratlan fordulatokat, lehetőségeket, melyeket az adott pillanatban talán észre sem vettünk.

Ha rászánjuk az időt kérdésekre, a válaszok segítenek bennünket!

Melyik döntésünkre vagyunk a legbüszkébbek, miért vagyunk hálásak? Mely pillanatokban éreztük magunkat igazán jól, és mikor gondoltuk úgy, hogy most valamilyen változás szükséges? Ne feledkezzünk meg a körülöttünk lévő emberekről sem, kik voltak azok, akik motiváltak minket és segítettek átvészelni a nehézségeket? Milyen célokat szeretnénk elérni valójában és mit kell tennünk ezért?

Tegyünk fel mindent egy mérlegre, nézzük meg mit tehetünk annak érdekében, hogy a múltbéli hibáinkat ne kövessük el újra, de tapasztalatinkból képesek legyünk erőt kovácsolni.

Motiváló hatással van az is, ha szeretteink képeivel vesszük körül magunkat

Pozitív gondolatainkat nem elég megjegyezni! Jegyezzünk is fel pontokba szedve mindent, ami motivációként közelebb vihet álmainkhoz. A feljegyzés azért nagyon fontos, mert így nem veszünk el rohanó világunk rengeteg információja között. Legyenek akár csak apró szavak, vagy gondolatok, melyek kísérnek minket az úton.

Az naptárba is skicceljük bele azokat a célokat, legyen szó bármiről, melyekre igazán vágyunk!

Az én CEWE ÉVES TERVEZŐNAPTÁRAMBAN már ott vannak a következők:

  • “Aki maga sem tudja, merre akar hajózni, annak egyetlen szél sem lesz soha kedvező.” (Seneca)
  • kitartás
  • szorgalom
  • akaraterő

+1 TIPP: Fényképes határidőnaplónkban hetekkel előre beírhatunk magunknak egy-egy elrejtett, pozitív motivációs üzenetet 2019-re!

A szerzőről:

Válasz