Nov
9
2020

Villámgyors, mégis mutatós: DIY kreatív fotókollázs

Hol vannak már azok az idők, amikor képelőhíváskor alig pár méretből lehetett választani… Szerencsére jó messze! A CEWE kínálatában rengetegféle képméret és típus közül válogathatsz az egészen kicsiktől a hatalmas nagyokig, és hidd el, érdemes a különféle képekkel kísérletezned, ugyanis mindegyikkel más hatást érhetsz el! A kisebb képekből például néhány egyszerű lépésben mutatós fotókollázst készíthetsz, ami sokkal élethűbben adja majd vissza az átélt élményt, mintha csak egyetlen fotót tennél keretbe!

A kollázsokat több okból is szeretjük: egyrészt, mert az alkotás az egyik legjobb kikapcsolódás, másrészt mert egészen más hatást lehet velük elérni, mint egyetlen egy fotóval. Ha jártál már úgy valaha, hogy a rengeteg képed közül nehezedre esett választani, akkor döntés helyett inkább rendeld meg mindegyiket CEWE Art nyomat formájában és csinálj belőlük kollázst!

Amire szükséged lesz:

  • 2-3 db CEWE Art nyomat 13×18 cm méretben, 4 fényképes elrendezéssel
  • 1 db CEWE Art nyomat 20×20 cm vagy 20×30 cm méretben, amire szerkesztéskor fotó helyett Clipart szöveget érdemes tenned (rengeteg verzió közül választhatsz a rendelés során)
  • olló
  • ceruza
  • vonalzó
  • ragasztó
  • képkeret

Így készül:

  1. Az olló segítségével vágd körbe a fotókat a CEWE Art nyomaton! Ha a szöveges CEWE Art nyomat nem passzolna a választott képkeretbe, igazítsd méretre! Például ha a 20×30 cm-es verziót választottad, de négyzet alakú kereted van, akkor két határozott nyisszantással megoldhatod a problémát.
  1. Mielőtt felragasztanád a kicsi kivágott fotókat a szöveg köré, egy vonalzó és egy ceruza segítségével halványan jelöld magadnak a tervezett margókat, illetve húzz egy-egy párhuzamos vonalat, ezzel megelőzve, hogy a kész műveden bármi is ferdén álljon.

(Ne nyomd rá a ceruzát a papírra, csak érintsd vele, hogy a jelöléseket a képek felragasztása után óvatosan le tudd radírozni!)

  1. Ragaszd fel a kivágott képeket a kívánt helyekre! Ügyelj rá, hogy ne használj túl sok ragasztót, különben elázhat vagy hullámosodhat a fotópapír.
  1. A biztonság kedvéért kis ideig hagyd száradni a kész művet, nehogy összemaszatold a ragasztóval a képkeret üvegét. Ha úgy érzed, már teljesen megszáradt a ragasztó, akkor a kollázst óvatosan illeszd a képkeretbe és voilá! Máris elkészült a személyre szabott, egyedi fotókollázsod, ami élethűbben adja majd vissza az átélt pillanatot, mint bármi más!

Tedd jól látható helyre, hogy a kuckózós téli délutánokon ne csak egy csésze tea és az illatmécsesek, de a legszebb emlékeid lélekmelengető hatását is élvezhesd!

Ne felejtsd el azt sem, hogy az ünnepek közeledtével egy-egy fotókollázs ajándékötletnek sem utolsó: jusson eszedbe az, akivel a képeken szerepelsz és lepd meg őt is eggyel!

A szerzőről:

Válasz