Jun
24
2016

Bepillantás az SOS fiatalok világába

Különleges fotótárlaton mutatkoznak be a gyermekfalu tehetségei

Fények és árnyékok, természet és emberek – talán a leggyakoribb művészi témák, amelyeket az alkotók személye és üzenete mégis különlegessé tehet. Fények és árnyékok, természet és emberek – ezek a témái a „Pillanatok – a világ az SOS fiatalok lencséjén át” című fotókiállítás képeinek is, amelyeken keresztül azonban megismerhetjük az SOS Gyermekfalu lakóinak érzékenységét a környezetükre. Vajon akinek nehezebb sors jutott, másképp szemléli-e a világot, jobban észreveszi-e, értékeli-e a szépséget, az apró, boldog pillanatokat maga körül? A megfejtés talán ott van a képekben, amelyek egytől egyig kiváló, gyakran egyetlen momentumban sűrítve egy egész történetet elmesélő alkotások.
A kiállítás az SOS Gyermekfalvakban a CEWE Magyarország segítségével megvalósuló, mintegy egy éves tehetségtámogató fotós oktatási program méltó lezárása. Annak a programnak, amelynek célja nem csupán az önkifejezés fejlesztése volt, hanem a fiatalok érdeklődésének felkeltése a fényképezés, akár mint hivatás iránt. Az alkotók között jelenlegi SOS neveltek, volt nevelt és egy nevelőszülő is található, akik Ujvári Sándor mentorálása mellett ismerkedtek meg a fotózás mesterfogásaival.
A kiállítás 2016. május 28-i megnyitója után egészen nyár végéig megtekinthető a kecskeméti SOS Gyermekfalu Közösségi házában.

Ma 23 ezer gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek ad családot nevelőszülő hálózatán és gyermekfalvain keresztül Kőszegen, Kecskeméten és Orosházán. A gyermekfalvak sajátossága, hogy a nevelőszülőknél a gyerekek testvéreikkel együtt maradva, családként.
RRN_1840

RRN_1881

RRN_1898

A szerzőről:

Válasz