Feb
8
2018

5 tipp fotói rendezéséhez

Így talál meg mindent a fotóarchívumban.

Nyaralás, család, selfie – és még ezeregy téma, amit fotózni szoktunk. Gyakran észre sem vesszük, hogy a gyűjteményünk egyre csak nő. Feltöltjük a képeket a számítógépbe, és úgy tűnik, teljes a káosz. Nem kell kétségbe esni! Összegyűjtöttünk pár tippet, amivel elkerülhető a kavarodás, és mindig mindent könnyen és gyorsan megtalál.

A lehető legegyszerűbb és legpontosabb – mentse el képfájljait időrendi vagy tematikus mappákba. Állítsa fel saját preferenciáját, hogy dátum, esemény, helyszín, vagy emberek szerint csoportosít. Ne használjon általános kifejezéseket, „Nyaralás” helyett inkább „Róma”, „tenger” helyett inkább „Adria” legyen a mappa neve.

Kronológiai – ha a kronológiai rendszerezést részesíti előnyben, érdemes az elnevezést az évvel kezdeni, majd ezután jöjjön a hónap. Vegye azonban figyelembe, hogy az évek múlásával egyre nehezebb felidézni a pontos dátumot.

Kombinált – nagyon hasznos a kronológiai és tematikus módszer kombinációja. Kezdje a dátummal, majd tegyen hozzá egy könnyen értelmezhető elnevezést.

Például: 2017_06_28_svedorszag. Még jobb, ha van egy főmappa az adott évhez, és azon belül már csak a hónap, nap és az esemény kell. Például: 08_15_lotti. Így a mappák időrendi sorrendben vannak, és mellette ott a téma is, ezért könnyebb áttekinteni. Fontos, hogy a mappanévben ne legyen szünet, ékezet, nagybetű és speciális karakter, mert az problémát okozhat.

Minősítési rendszer – A CEWE Képnéző gyors és egyszerű osztályozást kínál. 1–5 csillaggal jelölheti meg kedvenc képeit, illetve azt is, hogy melyek megfelelőek CEWE FOTÓKÖNYV, CEWE NAPTÁR készítéséhez, vagy esetleg kerüljenek selejtezésre.

Fontos fotók megjelölése – csillagok helyett a fotókat is megjelölheti a CEWE Képnézőben (jobbklikk a fotón, és a helyi menüben Fotó előjegyzése). Ezzel megkönnyíti a válogatást, ha CEWE FOTÓKÖNYVET szerkeszt. A rendelő programban – ahogy a képen látni – kiválaszthatja a megjelölt fotókat, így csak azok jelennek meg.

Egyébként a CEWE Képnéző alkalmazás számos hasznos funkcióval rendelkezik. Például megnézheti fotóit diavetítésben, megvághatja, szerkesztheti azokat.

A szerkesztett képeket legjobb egy külön mappába elmenteni.

Összefoglalva a legfontosabbakat:

1. Fényképek mentése: gondoskodjon fotói biztonságáról. A mentés mellett hasznos, ha például egy felhőszolgáltatást is igénybe vesz.
2. Rendszerezze fotóit: Akár kronológiai, akár tematikus módszert választ, a lényeg, hogy a rendszer felismerje, így könnyen kereshetőek lesznek.
3. Fotók megjelölése: Csillagokkal vagy előjegyzéssel ellátva, a CEWE termékek készítésénél könnyen megtalálja a megfelelő képet.

A szerzőről:

Válasz