Sep
10
2018

Akinek a CEWE adta vissza az emlékeit – Interjú Zámbori Somával

Zámbori Soma színész, szinkronszínész, legújabb szerepében pedig ő a CEWE legújabb reklámfilmjének a hangja . Munkája mellett azonban imád fotózni, és feleségével CEWE FOTÓKÖNYVEKET készíteni. Egész családjával szenvedélyesen gyűjtik az emlékeket, azt pedig, hogy ezek az emlékek még mindig megvannak, nem kis részben a CEWE-nek is köszönhető. Soma ezt a történetét is elmesélte nekünk, emellett sok szó esett fotózásról, szinkronmunkákról és a család szeretetéről is.

  • Hogyan fogadtad, amikor a CEWE felkért, hogy legyél a reklámhangjuk?

Nagyon örültem neki, mert személyes kötődésem is van a CEWE-hez, mivel rendeltünk már pár CEWE FOTÓKÖNYVET. Boldoggá tett, hogy egy olyan terméknek lehetek színészként a hangja, amihez van érzelmi kötődésem. Lehet, hogy csinálok egy autóreklámot, de nem pont olyan autóban ülök. Itt nem ez volt, találkozott a kellemes a hasznossal.
Ráadásul van is egy személyes történetem, ami a CEWE-hez kapcsolódik: egy nyaralásunkon kiraboltak minket. Akkor úgy mentünk nyaralni, hogy vittünk laptopot, külső winchestert, memóriakártyákat, fényképezőgépet (akkor még nem tároltunk semmit felhőben). Feltörték a lakóautót, és mind elvitték. Korábban már adtunk ajándékba CEWE FOTÓKÖNYVEKET a családtagoknak, ezekről tudtuk visszadigitalizálni az összes emlékünket.

  • Te is szoktál fotózni vagy csak a feleséged?

Én vagyok a fotós! Nagyon szeretek fotózni, leginkább egy fix ötvenessel.

  • Ez a szenvedélyed azóta van, mióta családos vagy?

Még apukám tanított, régi jó kis Zenit gépeken, a fürdőszobában hívtuk elő a képeket piros fénynél. Utána a gyerekeimnek is próbáltam ezt átadni. Sőt, volt egy korszakom, amikor diafilmre fotóztam, próbáltam a retró érzést megtartani. Vetítettünk a családnak meg a hozzátartozóknak. Aztán ez annyiban maradt, mert egyszerűbb volt digitálisan fotózni. Amikor rátaláltunk a CEWE szolgáltatásaira, akkor újra kézzelfoghatóak lettek a fényképek, ami leegyszerűsítette a dolgunkat. A reklámot is nagyon szerettem, hiszen ez is azt mutatta meg, mennyire egyszerű a CEWE-vel fotókönyvet készíteni. Még a kutyának is megy!

  • A gyerekeid is fotóznak?

Három gyerekem van. A nagyfiam elvitte az első digitális SLR gépemet egy erdei táborba, és ott megnyerte a fotóversenyt egy szarvasbogárról készült képével. Maja pedig  – ő a legkisebb, öt éves – nagyon szeret  telefonnal fotózni, ügyes is. Most az egyik nyaralásunkon is ő csinálta a legjobb képet a feleségemről és rólam. Igazából ő nem a pillanatokat nézi, hanem mindent lefotóz. De ügyes, mert nem csak az automata beállításokat használja: már tud különbséget tenni a fehéregyensúlynál – persze még nem annak hívja – látja a jeleket, hogy felhős az ég, vagy ég a lámpa és ahhoz választ beállítást.

  • Hogyan raktok össze egy CEWE FOTÓKÖNYVET? A feleséged csinálja, vagy nagy családi projekt?

Az első válogatást a feleségem végzi, aztán utána amikor már hozzá kell nyúlni egy picit a képekhez akkor én szerkesztek. Most ott tartunk, hogy igyekszünk minden nyaralásból a 10 legjobb képet kiválasztani, és az évből a legjobb 100-at. Néha vérre menő harcok folynak, hogy pár fotóval több maradjon a válogatásban. Én meg mindig mondom, hogy: nem, legyen csak 100. A monitoron úgy sem fogjuk soha visszanézni, csak akkor, ha benne van egy CEWE FOTÓKÖNYVBEN. Azt valahogy mégis jobban előveszed. Így karácsonyi programmá válik, hogy leülünk, és nosztalgiázva végignézzük az előző év képeit.

  • Akkor mindig karácsonyra lesz kész nálatok az év CEWE FOTÓKÖNYVE?

Általában igen, mert addigra már összegyűlik az egész évre való emlék. Ha megyünk szilveszterezni vagy síelni is még abban az évben, akkor kicsit később lesz kész. Így utókarácsonyi ajándék lesz.

  • Milyen volt a CEWE-s forgatás?

Nagyon jó kis csapat gyűlt össze. Nagyokat röhögtünk a reklámon, bírtuk az egészet. Brill pedig igazán különleges! Jól éreztem magam, nagyon oldott volt a hangulat. Már ott is elmeséltem a mi CEWE-s sztorinkat, és azon is volt nagy nevetés.

  • A hosszától eltekintve mennyiben más egy ilyen reklám szinkronját adni, mint amikor egy egész filmet csinálsz?

Teljesen más. Nyilván egy filmben van egy sztori, a reklám műfajában pedig benne van az, hogy nagyon röviden kell érzelmet kelteni. Le kell csapni, el kell hangoznia az ajánlásnak, kedvet kell hozni a vásárlónak a termékhez. Egy filmben van idő kibontakozni, az kicsit lassabb, művészibb pálya. Nem biztos, hogy jobb, de más. Én például a reklámokból nagyon sokat tanulok színészileg, hogyan kell gyorsan nagyon profi minőséget letenni az asztalra.

  • A feleségeddel nemrég a Házasság Hete arcai voltatok. Mit tanultatok a felkérésből?

Nagyon sok mindent. Az „éltető sodrásban” volt a mottónk. Nagyon sok programmal járt ez a felkérés, folyamatosan jöttünk-mentünk. Nagy volt a zsizsgés és a pörgés, ez persze alapvetően a mi családunkban is így van. Ez a program jó volt arra, hogy rájöjjünk, néha meg kell állni egy picit. Most pont a Művészetek Völgyéből jövök, ahol a feleségem szóvá is tette, hogy pihenés helyett már megint folyamatosan pörögtem. Ő szólt, hogy pont a Házasság Hetén jöttünk rá arra, hogy akármilyen szolgálatot is teszünk, nem szabad, hogy a magánéletünk rovására menjen. Azt hiszem, ez volt a legnagyobb tanulság, hogy lehet bármilyen fontos  feladat vagy program, tartsuk meg azt a családi intimitást, ami csak a miénk. Nem szabad elfelejteni a sorrendet, hogy az első a család.

A szerzőről:

Válasz