Nov
23
2020

Pénztárcabarát, de az értéke felbecsülhetetlen: DIY fotódoboz

„Vajon mi lehet a dobozban?” – talán ez az ünnepi időszak leggyakrabban felmerülő kérdése. Mindannyiunk fejében megfordul valahányszor ajándékot kaptunk – és az ajándékozottjaink is mind erre gondolnak, mielőtt lelkesen nekilátnának a meglepetés  kicsomagolásának. Ezúttal rendhagyó ajándékötletet hoztunk: egy olyat, amiben a doboz maga az ajándék.

Biztos mindenki ismeri a régi viccet, amikor valaki ajándékba kap egy hatalmas dobozt, majd amikor kinyitja, egy picivel kisebb másik dobozt talál benne, és amikor azt is kinyitja, újból megtörténik vele ugyanez. Ezt szinte a végtelenségig szokták fokozni, hogy a legutolsó, apró dobozba valami apróságot rejthessenek.

A CEWE fotódoboza abból a szempontból hasonlít ehhez, hogy rengeteg különböző réteggel elkészíthető – abban viszont különbözik, hogy az, aki ajándékba kapja, minden egyes rétegnél kap valamit: érzéseket, endorfinlöketet, mosolyt, nevetést, vagy épp néhány könnycseppet a meghatottság miatt. Gyorsan elkészíthető, egyszerű, ráadásul olcsó is, miközben felbecsülhetetlen az értéke. Mutatjuk, hogyan készül!

Amire szükséged lesz:

  • CEWE Art nyomatok a számotokra fontos pillanatokról
  • kartonlapok többféle színben és mintában (3 db a belső részhez, 1 db tetőnek)
  • vonalzó
  • olló vagy szike
  • folyékony ragasztó
  • dekortapaszok többféle színben és mintában
  • ceruza, metálfényű filctoll

Így készül:

  1. A doboz testéhez válassz ki három kartonlapot, majd oszd fel őket vízszintesen és függőlegesen is 3-3 egyenlő részre. A mérésben a vonalzó, a jelölésben a ceruza lesz segítségedre: 2-2 párhuzamos vonal meghúzása után a képen látható módon vágd a kartonokat X alakúra!

  1. A még látható vonalak mentén hajtsd fel a széleket! Ezek lesznek a doboz oldalai, a középső rész pedig a doboz alja. Ragaszd össze a három lapot a középső négyzetnél, ami a doboz alja lesz, a szélekhez viszont ne nyúlj, hiszen azoknak lapozhatónak kell maradniuk!

  1. Az első CEWE Art nyomatot fel is ragaszthatod középre! Mivel ez lesz a legszembetűnőbb helyen, érdemes olyan fotót választanod, aminek különösen örülne az, akinek a meglepetés készül.

  1. Ha ezzel megvagy, kreatívkodás terén innentől kezdve gyakorlatilag szabad a pálya: minden egyes szabad belső oldalra kerülhet egy fotó, dekortapasz, vagy akár felirat! Nincs megkötés, az egyetlen tanácsunk, hogy a hajtások mentén hagyd szabadon a papírt, különben elveszítheti a doboz a leendő alakját, meggyűrődhetnek a képek, és lapozni is nehezebb lesz.

  1. A saját fotókon túl dekoráld a doboz belsejét személyes üzenetekkel: a metálfényű filctollal nagyon különleges lehet a végeredmény. A dekortapaszokat használhatod önmagukban, hogy érvényesüljön a mintájuk, de akár írhatsz is rájuk, még különlegesebbé téve a végeredményt! Egyedi dekorelemeket is használhatsz: például hajtogathatsz mini borítékot, amibe elrejthetsz egy mini fotót.

  1. Ha kész van a „belbecs”, akkor már csak a „külcsín”, azaz a doboz teteje van hátra. Ezt egy négyzet alakú kartonlapból készítheted el. Mérd le a kész doboz aljának az oldalait, majd eszerint oszd fel a tetőnek szánt papírlapot 3-3 részre! Vágd be a széleket, majd hajtsd be őket, és ragasztóval rögzítsd!

  1. A tetőt is öltöztesd ünnepi köntösbe: egy kis maradék mintás kartonlappal és egy kevés dekortapasszal pár másodperc alatt kicsinosíthatod.

  1. Ha megvagy, már nincs más dolgod, csak leellenőrizni, hogy megszáradt-e a ragasztó és minden a helyén marad-e.

  1. Rakd rá a tetőt, és a saját készítésű CEWE fotódobozod már mehet is a fa alá!

 

Ez az ajándék megadja a módját az ünneplésnek, ráadásul maga az ötlet új fotókkal jövőre is aktuális lehet. A leírásunkat akkor is meg fogod találni, neked csak egyetlen dolgod lesz addig: idén is örökítsd meg a kedvenc pillanataidat, hogy 2021-ben is tudj miből kreatívkodni! Ránk számíthatsz: mi ötletekkel és minőségi fotókidolgozással akkor is itt leszünk neked.

A szerzőről:

Válasz