Sep
8
2015

A hegedülő gyermekorvos

Fotómontázs és zene – egy nem mindennapi gyermekorvosi rendelő

Dr. Bátorfi István

Idestova 30 éve rendel Dr. Bátorfi István a IV. kerületben, a Pozsonyi utcai gyermek háziorvosi rendelőben, így aztán már több generáció óta ő a környék szeretett doktor bácsija. Hivatását akkor sem adta fel, amikor gégerák betegsége miatt rendes beszédhangját elvesztette: ekkor kezdett hegedülni a kis betegeknek.

„A hegedű segít a gyerekekkel kommunikálni, egy misztikus eszköz, ami felkelti az érdeklődésüket, szívesen hallgatják, megfogják, és máris elterelődik a figyelmük a bajról. Persze nem mindig van rá lehetőség, hogy zenéljünk, de ha sietni kell, akkor is itt vannak a képek” – mutat a rendelő falára, amelyet óriási fotómontázsok borítanak, rajta a doktor úr sok-sok képen, ahogy hegedül a gyerekeknek.

Mint kiderül, két éve kezdték el kirakni a fotókat a falra a rendelőben megforduló kisebb-nagyobb páciensekről, de aztán egy renoválás alkalmával a sok képet is le kellett szedni. Utána már direkt a hegedűs motívumot fotózták meg, és ebből készültek az óriás montázsok.

„Pszichológiailag is jó hatásúnak tartom, hogy ilyen módon gyerekbarát környezetet hozunk létre. Aki ide belép, rácsodálkozik a képekre, ha felfedezi magát, az külön nagy öröm. De nekem is jó érzés nap mint nap látni a gyűjteményt: minden képről más jut eszembe, hiszen minden gyerek egy külön világ” – emelte ki Bátorfi doktor úr.

A fotómontázsok a Cewe Magyarország felajánlásával készültek.

A szerzőről:

Válasz