Jun
15
2018

CEWE tippek egy percben – szelektív szerkesztés

Sorozatunkban rövid inspirációs ötleteket mutatunk, amelyek segítségével még személyesebbé és látványosabbá teheti CEWE termékeit a szerkesztés során.

A CEWE Fotóvilág szoftverben sok érdekes effekt található, melyeket a kiválasztás eszközzel a kép bizonyos területére tud korlátozni. Mutatjuk, hogyan.

  • Válasszon egy fotót, és helyezze el az oldalon.

  • Kattintson duplán a képre, és a megnyíló CEWE Képnézőben válassza a kiválasztás eszköztárat. A különböző eszközök segítségével készíthet kijelölést. Lehetséges előre rögzített arányt megadni, vagy a változót választva a méretarány bármilyen lehet. A forma lehet téglalap és ellipszis is, előzőből négyzetet, utóbbiból akár szabályos kört is rajzolhat.
    Az alkalmazási területnél a belső választásával a kijelölésen belüli területre fog hatni az effekt, a külsőnél meg az azon kívülire.
    Az áttűnés a kijelölés lágyságát adja meg.

  • Átlépve az eszközök menügombra, ki tudja választani az effektet. Ezen a fotón a Színeffektusok > Szépia hatás van. A csúszkával lehet állítani az erősségét.

  • Az OK-ra kattintva rögzítheti az eredményt, és akár újabbat is tehet hozzá. A felső sávban lévő visszavonás gombbal, vagy CTRL+Z-vel mindig vissza tud lépni, ha mégsem tetszik. Erre a fotóra még egy átlátszóság effekt is került. Ennél érdemes figyelembe venni, hogy az átlátszósággal a fotó alatti háttér vagy elem megjelenik a képen. Ha változtatni szeretne, ismét dupla kattintással lépjen vissza a CEWE Képnézőbe, ahol módosíthatja a beállításokat.

  • A kijelölés hatására a kiemelt terület színes maradt, a többi meg szépiára változott.
    Választhat maszkot.

  • És hozzá illő hátteret is.

  • Tehet még rá díszítő elemet vagy szöveget is.

Tetszett a tipp? –  Töltse le ingyenes szoftverünket és próbálja ki Ön is!

Kísérje figyelemmel blogunkat, hiszen hétről hétre újabb tippeket adunk! A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon is. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Válasz