Oct
2
2017

5 tipp a szép őszi fotókért

Ha sétálni indul, feltétlen vigyen magával fényképezőgépet, mert egyetlen évszak sem kínál olyan fantasztikus lehetőségeket, mint az ősz. A fények, a színek gazdagsága, az időjárás állandó változásának hangulatai teszik az októbert és novembert tökéletes fotós időszakká. 5 tippel szeretnénk segíteni abban, hogy ezt a varázslatot minél jobban meg tudja örökíteni.

1. tipp: Használja ki az ősz csodáit

Az ősz átfesti a lombokat, melyek sárga, bordó, lila színekben pompáznak, később meg a csupasz ágak hangulata lesz rabul ejtő. Játsszon a színekkel, formákkal, textúrákkal, melyek visszaadják a varázslatos hangulatot.

2. tipp Hozza ki a legtöbbet az időjárásból és a fényekből

Mindegy, hogy lemenő nap, lágy fény, reggeli köd, vagy sötét esőfelhő, bármilyen időjárás alkalmas a fotózásra. Fényképezzen ellenfényben, amikor a nap már alacsonyan jár. A szórt fény lággyá, elmosottá teszi a képet. A legvarázslatosabb aranyló színeket röviddel naplemente előtt tudja rögzíteni.

3. tipp Változtasson perspektívát

Természetesen ezt mindig érdemes, de különösen ősszel egy szokatlan perspektíva nagyban hozzájárul a hatásos eredményhez. Erdei séta során a vibrálóan gazdag színű lomkoronák gyönyörű portrék készítését segítik elő. Kísérletezzen. Nézze meg, milyen szögből sikerül legjobban a környezet és a fotózott család vagy barátok összhangjának megteremtése.

4. tipp Gyönyörű családi felvételek az éves CEWE FOTÓKÖNYVBE

Gyerekek az őszi levelek között, az utolsó piknik a szabadban, vagy csak egy séta. A csodálatos családi fotókhoz végtelen lehetőség kínálkozik. Ha mozgást akar megörökíteni, tegye kameráját sport módba, vagy válasszon rövid zársebességet.

5. tipp Őrizze meg a különleges pillanatokat

Családjáról a legjobban sikerült felvételeket általában akkor lehet elkészíteni, ha szinte észre sem veszik a fotózást. Ehhez érdemes kicsit távolabbról megfigyelni őket, és teleobjektívvel vagy digitális zoomot használva elkapni a legérdekesebb pillanatokat.

A szerzőről:

Válasz