Oct
22
2020

Büszke főtámogatói vagyunk a World Press Photo kiállításnak

A World Press Photo a világ legnagyobb és egyben legnívósabb sajtófotó pályázata és kiállítása. A rendezvény célja évtizedek óta ugyanaz: hogy eljuttassa az emberekhez azokat a történeteket, amik igazán számítanak. A sajtófotó ugyanis vizuális történetmesélés: a fotósok egyetlen képpel képesek mindazt – vagy akár még többet – elmondani, mint amit az újságírók csak több ezer karakterben.

A CEWE Magyarország Kft. büszke rá, hogy főszponzorként hozzájárulhatott az esemény hazai létrejöttéhez. Az anyagi támogatáson túl 30 darab 70×100 és 48 darab 60×70 centiméteres matt posztert biztosítottunk a tárlathoz, továbbá a kiállított képek katalógusát is mi készítettük el.

A nyertes fotók világszerte 120 városban kerültek bemutatásra, Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeumban tekinthetőek meg október 25-ig. Mivel a technológia jelentősen megváltoztatta a sajtó működését, illetve a történetmesélés módjait, az idei tárlat a változásokhoz igazodva kísérő programokkal válik még kerekebbé.

A kiállítótérből nyíló moziteremben a “Digital Storytelling” keretein belül dokumentarista filmek tekinthetőek meg, a PÉLDA-képeim című kiállításon Tóth József magyar fotósokról készített portréi láthatók, a Next-Image Mobilfotó című kiállításon pedig neves magyar fotósok mobiltelefonnal készített munkái kerülnek bemutatásra.

A szerzőről:

Válasz