Jun
10
2022

CEWE tippek egy percben – billentyűkombinációk

Számos speciális karaktert használhatunk a számítógépen való munkavégzés során, és így van ez akkor is, ha egy CEWE FOTÓKÖNYVET szerkesztünk.

A legtöbb speciális karaktert úgy lehet beilleszteni, hogy lenyomjuk a billentyűzetünk ALT billentyűjét, majd beírunk egy számot.

A speciális karakterek beírásakor fontos, hogy a következőkre ügyeljen:
Tartsa lenyomva az ALT billentyűt a billentyűkombináció beírása közben, és csak a karakter beírása után engedje fel.
Írja be a különleges karakter billentyűkombinációját a billentyűzet számtábláján.
A speciális karakter sikeres bevitelét csak akkor láthatja, ha újra elengedi az ALT billentyűt. Ezt megelőzően a billentyűkombináció egyáltalán nem csinál semmit.

Győződjön meg róla, hogy a numerikus billentyűzet be van kapcsolva. Ezt a billentyűzeten található Num Lock billentyű lenyomásával teheti meg. Ha a numerikus billentyűzet készen áll a bevitelre, egy kis kék lámpának világítania kell. Például a magyar helyesírásnak megfelelő idézőjel: ALT+0132 és ALT+0148 „”, illetve a hosszú gondolatjel: ALT+0150 – , ami billentyűzetről nem érhető el, de sokszor van rá szükség. Egy rövid lista, az összes kódot itt találja.

ALT + 1
+2
+3
+4
+5
+6
+7
+8
+9
+10
+11
+12
+13
+14
+15
+16
+17
+18
+19
+20
+0132
+0148
+0150
+24
+25
+26
+27
+176
+178
+127

Különleges karaktereket használhatunk díszítésre is. Például a szív forma az ALT+3, aminek tetszés szerinti színt és árnyékot is adhatunk.

karakter

Díszítéshez vannak különleges betűtípusok is, arról egy korábbi cikkben volt szó. Sokszor előfordul, hogy külföldi utazásról készült fotóink olyan helyen készültek, aminek nevében a billentyűzetről nem elérhető karakter van. Ilyenkor több lehetősége is van.

Valamilyen internetes oldalról egyszerűen bemásolja.

Megkeresi az ALT+ megfelelőjét.

Vagy használhatja a karaktertáblát is. Számítógépe operációs rendszerétől függ, hogy honnan tudja megnyitni. Innen rögtön be is szúrhatja, és láthatja a billentyűkombinációját is, így ha többször is szüksége van rá, utóbbi megoldás a leggyorsabb.

karaktertábla

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Nem lehet hozzászólni