Jul
22
2022

CEWE tippek egy percben – Fotóvilág 7.2

A CEWE Fotóvilág legújabb verziójának továbbfejlesztett térképfunkcióit már bemutattuk, most még két frissítésre hívjuk fel a figyelmét.

Sortávolság

A sortávolság az egyes szövegsorok alapvonalai közötti távolságot jelenti. A helyes sortávolság azért fontos, mert ez biztosítja a többsoros szöveg optimális olvashatóságát. Különböző betűtípusok más-más sortávolságot igényelnek, és most már lehetőség van ennek beállítására.

Sokszor nem csak az olvashatóság a szempont, a szöveg szerkesztésének a dizájn szempontjából is komoly szerepe van. A „Sortávolság” funkcióval egész pontosan be tudja állítani az önnek legjobban tetsző értéket.

Videó

Az okostelefonoknak köszönhetően jó minőségű videót lehet rögzíteni, anélkül, hogy speciális felszerelésre lenne szükség. A fotók mellett a videók segítenek életre kelteni az eseményeket, a képi anyag a hanggal együtt további pluszt ad az emlékek megőrzésének. Videót ugyanolyan egyszerűen adhat hozzá a fotókönyvéhez, mint fényképeket: amikor behúzza a videofájlt a szoftver szerkesztőjébe, az egy QR-kódot generál, valamint egy opcionális filmszalagot, amely a videó képkockáit mutatja. Telefonnal vagy táblagéppel beolvasható a QR-kód, mely elvezet a filmhez.

A CEWE Fotóvilág frissítése itt is új funkciókat hozott. A videóra duplán kattintva, megnyílik egy ablak, amiben beállíthatja a fotókönyvben megjelenő képkockák számát és irányát. Egyszerűen ki tudja választani, hogy mely képkockák jelenjenek meg, és ha a videó hossza a megengedett öt percnél hosszabb, lehetősége van lerövidíteni.

A QR kóddal megtekinthető a videó, az előnézeti képkockákkal pedig díszítheti a fotókönyv oldalát.

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Nem lehet hozzászólni