Jul
8
2022

CEWE tippek egy percben – hogyan használja a színeket

A CEWE FOTÓKÖNYV szerkesztésekor a fotókon kívül színekkel is dolgozunk. Választunk színt a háttérhez, a szöveghez és a díszítő elemekhez is.

A színeknek nagyon fontos szerepe van. Befolyásolja az érzelmeket, támogatja a témát, meghatározza a fotókönyv általános hangulatát. Talán eddig nem is volt tudatos döntés, hogy milyen színeket használ, pedig érdemes figyelembe venni a hatását, mert a szín döntő fontosságú tervezési elem.

Pár egyszerű példával mutatjuk be, hogy mire érdemes figyelnie. A színek kiválasztása történhet az alapszínek közül, megjelölheti a jobb oldali színtáblán, beírhatja a konkrét értékeket, vagy választhat a szerkesztőfelületről.

Használjon komplementer színt.

A komplementer színek – vagyis a színkörön egymással szemben lévő színek – nagyon hatékonyan használhatók. Egymás mellé helyezve, a kiegészítő színek mindegyike világosabbnak és élénkebbnek tűnik, és erőteljes vizuális hatást kelt.

Itt egy olyan színes clipart került a fotó mellé, ami kiemeli és erősíti a fotón lévő zöldes tónusokat.

Válasszon a fotón szereplő színekből

Talán az egyik legegyszerűbb módja a színhasználatnak, ha a fotóról választ egy színt, amit hangsúlyozni szeretne.

Legyen színes a felirat is.

Használjon színt a fotó leírására. A szöveg így nem csak informatív, hanem a fotó azonos színére tereli a figyelmet.

Clipartok átszínezése

A CEWE Fotóvilág programban rengeteg clipart elemet talál. Ezeknek minden színét meg tudja változtatni, hogy jobban illeszkedjenek a fotóhoz.

Keretek színezése

Ugyanez vonatkozik a keretekre is, tetszés szerint változtathatja a színeket.

Mielőtt belekezd a fotókönyvbe, válasszon ki 3-4 színt, ami jól kiegészíti a fotók tónusait, és vigye végig ezeket a háttereken, a clipartokon és a betűtípusokon is. Ha egy könyvben sok különböző téma van, a fehér háttér is nagyon hatásos lehet, és segíti összekötni a különböző képeket. Ha bizonytalan a színválasztásban, az interneten sok színpaletta-generátor oldal van, például az Adobe oldala, ahol válogathat, kereshet témák szerint.

Évkönyv – hónapjelölő

Használjon minden oldalon hasonló helyen egy színblokkot a hónap jelölésére. Lehet ez bármilyen forma, amiben elfér a hónap neve. Adjon minden hónapnak más színt, aszerint választva, hogy mi passzol leginkább a felhasznált fotókhoz.

Oldalszám

Még egy jól beállított oldalszám is dísze lehet fotókönyvének. Ezt csak egyszer lehet beállítani, így a betűtípus, méret és szín az egész könyvben megismétlődik.

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Nem lehet hozzászólni