Oct
15
2021

CEWE tippek egy percben – játék a betűkkel

Múlt heti cikkünkben arról volt szó, milyen fontos a jól megválasztott betűtípus. Most arra mutatunk példát, hogy tehetünk érdekesebbé egy címfeliratot.

betűtípus

Válasszon egy vastagabb, úgynevezett sans-serif (talpatlan) betűtípust. Nagyon sok ingyenesen letölthetőt lehet találni, például itt. Kattintson az „Új szöveg” gombra, és a szövegmezőbe írja be a címet, amit formázni szeretne. Erre azért van szükség, hogy a betű méretét már most be tudja állítani.

cím

Csak az első karaktert hagyja meg, a többit törölje ki. Válassza ki a színét, tegyen rá vékony kontúrt, és vegyen vissza az átlátszóságából is. Ehhez érdemes már a hátteret is elhelyezni, hogy az átlátszóság mértékét jól meg tudja határozni.

méret

Ctrl+C-vel másolja, majd Ctrl+V-vel illessze be annyi példányban, amennyi a címfelirathoz kell.

másolat

Így mindegyik betű külön rétegen van, és külön kezelhető. Sorban írja át a betűket, és helyezze egymás mellé, valamennyi átfedéssel. Eldöntheti, melyik betű legyen előrébb vagy hátrébb. Alt lenyomása mellett a + és – jellel tudja előre vagy hátra helyezni.

illesztés

Tetszés szerint egy-egy betű méretét, színét, átlátszóságát meg is változtathatja, sőt akár forgathatja is. Kipróbálhatja árnyékkal is.

rendezés

CEWE FOTÓKÖNYVÉNEK látványos eleme lesz, mely vonzza a tekintetet.

játék a betűkkel

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Válasz