Jan
21
2022

CEWE tippek egy percben – szöveg képfájlként

A CEWE Fotóvilág programban a szövegréteg mindig legfelül van, ezzel segítve, hogy még véletlen se takarjuk le a leírást egy fotóval vagy díszítő elemmel. Ha mégis más elképzelése van a szöveggel, képpé kell alakítani. Ennek egyik lehetséges eszköze a Word, ami egy széles körben használt szövegszerkesztő. A program alapszintű ismerete elég ahhoz, hogy a következő lépéseket megtegye.

Rajzoljon egy szövegdobozt.

szövegdoboz

Írja be a szöveget, válasszon betűtípust, színt és méretet. A szövegdoboz szélén jobb klikkre megnyíló menüben a „Kitöltés” résznél a „Nincs kitöltés”-t válassza, így nem lesz háttere a szövegnek.

kitöltés

Ugyanebben az ablakban tudja kiválasztani a „Mentés képként” parancsot. Mentse el png-nek.

mentés

A png fájlt ugyanúgy használhatja a CEWE Fotóvilág programban, mint bármely fotót. Ez számtalan kreatív megoldásra ad lehetőséget.

Például kivág egy részt a fotóból, és mögé helyezi. Ehhez kétszer kell a fotót az oldalra húzni. Az egyikre kétszer kattintva, a CEWE fotószerkesztőben tudja körbevágni a szükséges részt. Erről részletesen egy korábbi cikkben olvashat.

körbevágás

Az eredeti fotó és a körbevágott fotó illesztése után közé tudja helyezni a szöveget.

illesztés

A „Síkok elrendezése” eszközeivel tudja beállítani a rétegek sorrendjét.

síkok

Készíthet tükröződést is. Kétszer lesz szükség a szövegre, az egyiket a CEWE fotószerkesztőben tükrözze.

tükrözés

Illessze össze a két elemet, az alsónak vegyen vissza az átlátszóságából, és alkalmazzon egy átmenetes maszkot.

maszk

Látványos címfeliratot tud így készíteni.

cím

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Nem lehet hozzászólni