Aug
4
2014

Aktuális Fotópályázatok – 2014 Nyár

Ezzel a rendszeresen jelentkező sorozatunkkal néhány aktuális fotópályázatra szeretnénk felhívni a figyelmét. Nagyon sok ember számára a fotózás nem csak az emlékek megörökítését jelenti, hanem egyfajta önkifejezési módot is. Míg a családi fotókat szívesebben mutogatjuk csak baráti körben, lehetnek olyan felvételeink is, amit szívesen megmutatnánk egy bizonyos témában indított versenyen.

Fotópályázat rengeteg van, bőven van miből válogatnunk. Akinek nem okoz gondot az idegen nyelv, bármilyen külföldi fotópályázattal is megpróbálkozhat.
Egy ilyen megmérettetésre fel lehet készülni tudatosan is, de ha valaki rendszeresen fotóz, és archiválja képeit, lehet, hogy azok között is talál olyat, amivel indulni tud.

Első és legfontosabb tanács. Minden alaposan olvassuk el a kiírást, ahol egész pontosan le vannak írva a részvétel feltételei. A kiírás mindenféle megkötéseket tartalmazhat. Kinek írták ki a pályázatot és milyen témában. Megadhatják a kép méretét, és technikai részleteit. Általánosságban elmondható, hogy ami nincs tiltva, az megengedett. Mindig nézzük meg, hogy lehet-e olyan képpel indulni, ami esetleg már máshol is szerepelt. Lehet, hogy van egy szuper képünk, amit megosztottunk már valahol, de még sem használhatjuk. A Google nem felejt, így hamar kiderül, még akkor is, ha közben levettük az online albumunkból. Vannak ingyenes pályázatok, és olyanok is, ahol nevezési díjat kell fizetni. Ha először próbálkozunk, javaslom az ingyenest, hogy lássuk a menetét.

Aktuális pályázatok

  • Szerencsefüggőség fotópályázat

A Szerencsejáték Zrt. a kArton galériával közösen pályázatot hirdet összesen 4,1 millió forint díjazással. Két témakörben indul.

1. A szerencse pillanatai.

2. A függőség.

Megkötések: méret álló kép esetén 2500 px, fekvőnél 3500 px szélesség. Egy évnél nem régebbi és nem publikált fotókat várnak.

Beadási határidő: 2014. augusztus 31. éjfél

Részletes leírás.

  • Tamron fotópályázat

A Tamron Magyarország pályázatára két fotót kell beküldeni közel és távol témakörben. Ezt a két fotót, ami nagylátószögű és teleobjektívvel készült, össze is kell valahogy dolgozni egy képpé. A játék a Facebook-on folyik, oda kell feltölteni.  A 15 legtöbb szavazatot kapott fotót egy szakmai zsűri bírálja el, így választják ki a legjobbat.

A főnyereméyn egy 190 000 Ft értékű TAMRON 16-300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD macro objektív.

Feltöltési határidő: 2014. augusztus 20.

Részletes leírás.

  • Műemlékem.hu fotópályázat

A fotópályázat célja, hogy felhívja a figyelmet műemlék épületeink szépségére. A pályázat folyamatos, minden hónapban más témában kell képet feltölteni.

Az augusztusi téma: Csavard fel a képedet! Csigalépcsők és minden, ami csavarodik. A beérkezett fotókat az oldal olvasói értékelik 1-5-ig. A legjobb fotó lesz a  hónap legnépszerűbb képe. Itt nincs más nyeremény, de kezdő fotósok is bátran megpróbálkozhatnak vele. Ezek az egyszerű versenyek is nagyon hasznosak, mert tudatosabban indulunk el, jobban észreveszünk dolgokat, ha készülünk a feladatra.

Részletes leírás.

  • Nemzetközi Magyar Fotópályázat

Nemzetközi Magyar Fotópályázat

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége kiírása. Életkortól függetlenül bárki részt vehet rajta, így akár gyerekek is indulhatnak.

Kategóriák:

Általános színes

Áltanálos monokróm

Magyar népmesék

Támogatási díjat kell fizetni az indulásért. Maximum 5-5 kép lehet kategóriánként.

Díjazás: plakett és oklevél. A nyertes képekből kiállítást rendeznek.

Feltöltési határidő: augusztus 8.

Részletes leírás.

  • A Kisalföld gyöngyszemei

A természet kedvelői a következő vidékek közül választhatnak: Hanság, Szigetköz, Rábaköz, Kisalföldi homokvidék, Sokorói-dombság. Elsősorban tájképeket várnak, de a tájegységekhez köthető makró fotókat is elfogadják. Egy pályázó maximum 5 képet tölthet fel.

Fődíj egy 30 ezer értékű utalvány, amit fotóüzletben lehet beváltani. És van egy különdíj is, egy ötvenezer forint értékű lessátor.

Beadási határidő: szeptember 30.

Részletes leírás.

Jó fotózást, szép fényeket.

A szerzőről:

Válasz