Nov
16
2021

Ne éhezzen egy gyerek se – a CEWE is segít!

2021-et is szerettük volna az előző évekhez hasonlóan zárni: lehetőségeinkhez mérten csillogóvá tenni sok karácsonyra készülő gyermekszempárt! Volt év, amikor gyökeres, ültethető karácsonyfákat szállítottunk bölcsődék és óvodák számára, vagy hogy szorgos kezeink plüssállatok tucatjait öltöztették fényképes pólókba, melyeket aztán kollégáink vittek sajátkezűleg vidéki intézményekbe.

Idén már nyár végén megtaláltuk azt a kezdeményezést, melynek keretén belül mintegy egymillió Ft értékű CEWE FOTÓKÖNYV gyártásával támogatjuk a Szöllősi Kiss Orsi fotográfus és Fa Kinga (ő a Pénzügyi térkép háziasszonya) által megálmodott Karácsonyi Telepocak projektet, amely valahogyan így kezdődött hét évvel ezelőtt:

„Pár éve Orsi egy híradó beszámolója után döbbenten írt rám, hogy tudom-e, hogy a hét éven aluli magyar gyerekek 40%-a éhezik, nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ennivalóhoz! A helyzet a téli szünetben tovább romlik, hiszen az amúgy ingyenes háromszori étkezéshez sem fognak hozzájutni. Teljesen megdöbbentem én is. Egyetlen gyermeknek sem lenne szabad éheznie! Összefogtunk, és az akkori jövedelmünk egy részéből bevásároltunk, élelmiszercsomagokat állítottunk össze, melyeket védőnőink, illetve gyerekorvosaink segítségével rászoruló családokhoz juttattunk el.” – idézi Fa Kinga a kezdeteket.

Orsi 8 éve foglalkozik ételfotózással, és az itt szerzett tapasztalataira építve időközben felépítette az „Előbb fotózunk, aztán eszünk” brandet, amin keresztül az ételfotózás rajongóinak tart online tanfolyamokat. Nyár végén a tanfolyamok résztvevőit tömörítő Facebook csoportban merült fel az ötlet, hogy idén is létre kellene hozni valamit, ami megédesíti rászoruló gyermekek karácsonyát.

A projektnek napok alatt lett mintegy 50 lelkes résztvevője, akik vállalták egy-egy karácsonyi sütemény elkészítését, fotózását. A képeket és a recepteket e-book formába öntve értékesítik, és az eladásból származó bevételt ismét élelmiszer csomagok vásárlására költik.

Ekkor kezdődött a munka lázas része, a tervezés, a süteményen ötletelés, és nem utolsósorban a még szuperebb fotók készítése iránti fokozott motiváció.

A közös siker érdekében Orsi mindenkinek felajánlotta segítségét. Az online konzultációk mellett személyes, közös fotózásokra is sor került, ami még jobban összekovácsolta a csapatot, hiszen a sütiszállítás (és kóstolás 😊) és helyszíni fotózás mellett párhuzamosan zajlott a technikai segítségnyújtás minden létező fórumon a távoli, sőt külföldön élő résztvevők számára is. 

Néhány a könyvben szereplő finomságok közül

Addig még álmodni sem mert senki arról, hogy receptjét és fotóját valódi, nyomtatott könyvben lássa viszont, amíg a CEWE egy lelkes, a fotózás és társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett kollégája be nem robbant a csoportba a hírrel, hogy sikerült megszereznie a CEWE Magyarország Kft. támogatását, hogy a receptkönyv nyomtatott formájával növelhessék a befolyó összeget. „Egy pillanatig sem kételkedtem abban, hogy kollégáim azonnal a projekt mellé állnak, hiszen lassan évtizedek óta dolgozunk együtt, és mind magánemberként, mind a CEWE cégcsoport képviselőiként is kiemelten fontos számunkra, hogy ahol tudunk, segítünk.

Áprilisban a TündérPakk Alapítvány munkáját támogattuk minden eladott fényképes termék után 100 forinttal. Ők rászoruló családok megsegítésére fordították a befolyt összeget. Tavasszal ért véget az – időközben a világ legnagyobb fotópályázatának nyilvánított – ötödik CEWE Photo Award, melynek során a beküldött képek után felajánlott 10 eurocentekből majdnem 61 millió eurónyi támogatást tudtunk nyújtani az SOS gyermekfalvak nemzetközi szervezetének

„Egy pillanatig sem kételkedtem abban, hogy kollégáim azonnal a projekt mellé állnak, hiszen lassan évtizedek óta dolgozunk együtt, és mind magánemberként, mind a CEWE cégcsoport képviselőiként is kiemelten fontos számunkra, hogy ahol tudunk, segítünk. Áprilisban a TündérPakk Alapítvány munkáját támogattuk minden eladott fényképes termék után 100 forinttal. Ők rászoruló családok megsegítésére fordították a befolyt összeget. Tavasszal ért véget az – időközben a világ legnagyobb fotópályázatának nyilvánított – ötödik CEWE Photo Award, melynek során a beküldött képek után felajánlott 10 eurocentekből majdnem 61 millió eurónyi támogatást tudtunk nyújtani az SOS gyermekfalvak nemzetközi szervezetének

Támogatásunk értéke ebben a kampányban megközelíti az egymillió forintot. Mivel az elkészült könyvek már elővételben elfogytak, a Telepocak karácsonyi süteményes kötetét ebook formájában Ön is megvásárolhatja 2021. december 15-ig.

Kövessen bennünket Facebookon, hiszen a kampány december 15-i zárása után a CEWE és az „Előbb fotózunk, aztán eszünk” Facebook oldalain is folyamatosan számolunk be a befolyt összeg nagyságáról, és annak sorsáról!

Így zajlott a csapatmunka a háttérben

A szerzőről:

1 hozzászólás+ Válasz

  • Sziasztok!
    Nagyon szépen köszönöm, a segítséget, és ezt a szép cikket rólunk, és á Telepocak könyvről.
    Nélkületek Cewe.hu nem lett volna megvalósítva ez a szuper terv amit kedves Orsi Szöllősi-Kiss fotós tanfolyam tulajdonosa indított.
    Millió köszönet!
    Hajrá Cewe.hu, hajrá Telepocak

Válasz