Nov
17
2020

Készítsen naptárt a CEWE-vel! – 3 egyedi dizájnötlet a karácsonyi meglepetéshez

Egy egyedi fényképes kalendáriummal nemcsak karácsonykor csalhat mosolyt a szerettei arcára, de hónapról-hónapra emlékeztetheti őket legszebb közös pillanataikra. Egy ilyen ajándék ráadásul kicsit közelebb is hozza egymáshoz a család azon tagjait, akiknek év közben kevesebb alkalmuk adódik találkozni egymással.

Több rokonát is meglepné egy egyedi naptárral, de kevés ideje jut a tervezésre? Készítsen egy naptársablont a CEWE Fotóvilág szoftver segítségével, majd szabja személyre a borítót és a naptár egy-egy hónapját néhány személyes fotóval és kreatív dizájnelemmel!

Ha pedig nincs jó ötlete a borítóra, mi mutatunk három könnyen kivitelezhető megoldást!

Extra tipp: Érdemes a hónapokat inkább minimalista stílusban megtervezni, a színesebb dizájnelemeket pedig a borítóra helyezni! Így a hónapok oldalait szinte bárki számára felhasználhatja, egy ötletes coverrel pedig igazán személyessé teheti az ajándékot.

Fókuszban a mosoly

Keressen magukról egy jó minőségű fotót, ami egy játékos, felszabadult pillanatot ábrázol, majd szerkessze rá a borító teljes felületére a CEWE Fotóvilág segítségével. A Clipart menüből ezután válassza ki a „Festékfröccs” elemet, és helyezze a borító valamelyik sarkába – ez lesz majd a szöveg háttere. Ebben a példában a „Chin Up Buttercup Cutecaps” és a „DK Midnight Chalker” betűtípusokat használtuk, a szívet és a keretes évszámot pedig ugyancsak a CEWE Fotóvilág Clipart menüpontja alatt találja majd.

Szép(ia) pillanatok

Egy unokákról készült fotó bármelyik nagyszülő szívét megmelengeti, főleg ha azt egy gyönyörű naptár formájában ajándékozzuk nekik. Ebben a változatban nem kell túlgondolni a dizájnt, érdemes a minimalista utat választani. Kattintson duplán a kiválasztott borítóképre a CEWE Fotóvilág szoftverben, a megnyíló CEWE Fotónéző segítségével pedig állítsa a kép színárnyalatát szépiára. A szöveget és az évszámot a borító alsó harmadán helyezze el. Mi a feliratokhoz Norfolk betűtípust használtunk, és egy, a szépiához passzoló topázos-bézses árnyalatot választottuk neki.

„Mintha csak tegnap lett volna!”

Keressen egy régi családi fotót, szkennelje be, és szerkessze a borítóra! Egy fekete-fehér vintage felvétel izgalmas kontrasztot képez majd a belső oldalak modern dizájnjával.

Ha nincs kéznél régi fénykép, egy friss, digitális fotót is könnyedén „vintázsolhat” a CEWE Fotónézővel. A program megnyitásához kattintson duplán a kiválasztott képre a CEWE Fotóvilág naptárszerkesztő funkciójában, majd alkalmazza rajta a fekete-fehér filtert. Végül a régies hatás befejezéséhez növelje a kép fényerejét az úgynevezett „gamma-korrekcióval”.

Ezúttal a „Liebe Erika” és a „Baginda Script” betűtípusokra esett a választásunk, a keretes évszámot pedig megint a Clipart menüpont alatt választottuk ki. Utolsó simításként a szövegnek korallos árnyalatot adtunk, a feliratokat pedig a borító alsó harmadában rendeztük el.

Tipp az első rendeléshez:
Tervezzen egy egyszerű kalendáriumot a CEWE Fotóvilág applikációban, majd mentse el a fájlt, és használja sablonként a többi variáció elkészítéséhez! Ha az összes kalendáriummal végzett, tegye őket egymás után a kosárba, és küldje el egyetlen rendelésként.

Csomagolva az igazi!

A CEWE dizájnnaptárhoz csakis CEWE dizájncsomagolás dukál! Az A3-as CEWE naptárokhoz kiváló minőségű, krémfehér ajándékdoboz is igényelhető. Ha szeretne a csomagjának ízléses megjelenést biztosítani, csak jelölje be a rendelésnél a „Díszdoboz” opciót!)

A szerzőről:

Válasz