May
16
2018

Kirándulni szeretnél a hosszú hétvégén? Mutatjuk milyen csodás helyeket érdemes meglátogatnod!

Nem kell messzire utaznod, ha lenyűgöző tájakat szeretnél megismerni, hiszen Magyarország is rengeteg fantasztikus úticélt tartogat. Utazz a családoddal, barátaiddal, vagy esetleg egyedül, a szélrózsa minden irányába találsz izgalmasabbnál-izgalmasabb helyeket. Ráadásul a hosszú hétvégén gyönyörű idő lesz, szóval mindenhol érdemes egy-két király képet lőni!

Fertőrákosi kőfejtő és barlangszínház

Igazán monumentális látványosság, az osztrák határ közelében. A dombok alól kibukkanó kőkapukat nem lehet csukott szájjal figyelni. A kőfejtőben egy igazi színház is található, és ugyan itt főleg nyáron vannak előadások, de a pünkösdi hétvégére különleges családi programokkal készülnek. Különösen tökéletes úticél a fantasy rajongóinak, hiszen ezek a kőfejtők bármelyik varázslatos történetben megállnák a helyüket.

[forrás: Fertőrákosi kőfejtő]

Vácrátóti arborétum

Az arborétumok gyakori látogatóinak is újdonság lehet a vácrátóti növénykert. Egy igazi kis kincsesdoboz, üvegházaival és tanösvényeivel. A hosszú hétvégére itt is különleges programokkal készülnek, amiket az egész család garantáltan élvezni fog. Ha ott jártok mindenképpen nézzétek meg a csodás épületeket is, egyszerűen gyönyörűek, ahogy a rengeteg virág körbe öleli őket. És hát van-e szebb annál, mint amikor készül rólad egy igazán csinos kép rengeteg színes virág között?

[forrás: Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót]

Wenckheim kastély

Szabadkígyós büszkesége ez a gyönyörű épület, amit Ybl Miklós tervei alapján készült. Olyan a hatalmas kastélyparkban bolyongani, mint ha egy igazi időutazáson lennénk. Az óriási fenyő-ligetben pedig a természetfotós éned is igazán kiélheti magát. Az épületnek igazán romantikus története van, de nem spoilerezünk, hiszen, ha ott jártok erre mindenképpen fény derül.

[forrás: weinckheim.hu]

Fülöpházi homokbuckák

Bizony, nem csak távoli országokban vannak lenyűgöző sivatagok! Magyarország is bővelkedik az egzotikus helyekben, erre pedig a Fülöpházi homokbuckák a legjobb példa. A Kiskunsági Nemzeti Parkban persze nem ez az egyetlen csodás látnivaló, megéri sétálni erre egy óriásit. Már csak egy teve kéne az igazi szaharai kép elkészítéséhez!

[forrás: itthon.hu]

Egerszalóki sódomb

Elég nehezen tudunk mit írni róla, hiszen annyira gyönyörű. A domb tetején feltörő vízforrás alakította ki ezt az egyedülálló természeti csodát, amit mindenkinek látnia kell egyszer az életben. Kis medencéivel, párkányaival úgy néz ki, mint egy elvarázsolt kastély. Egyszerűen hihetetlen mi mindenre képes a természet!

[forrás: pixabay.com]

Ha sokan mentek együtt kirándulni, kérj meg mindenkit arra, hogy fotózzon le minden érdekeset, vidámat, amit lát! Ezekből a képekből aztán nagyon szép emléket tudsz csinálni egy CEWE fotókönyv formájában, amit bármikor elővehettek, hogy felidézzétek a nagy kirándulást!

A szerzőről:

Válasz