Feb
6
2019

Kreatív tippek a különleges CEWE Évkönyvhöz: Lélegzetelállító könyvborító készítése

Valószínűleg sokunkkal előfordult már az, hogy egy könyvesbolt polcai között sétálgatva megakadt a tekintetünk egy könyvön, de nem a tartalma vonzotta oda a szemünket, hanem a különleges borítója. Ugyanezt a hatást könnyedén elérheti Ön is, ha követi pár lépésből álló instrukciónkat.

Ehhez mindenekelőtt, ha még nem tette meg, töltse le ingyenes CEWE Fotóvilág Rendelőszoftverünket. A szoftver segítségével könnyedén kiválaszthatja, pozícionálhatja legszebb fényképét, melyet cliparttal, háttérrel, effektlakkal díszíthet.

De haladjunk szép sorjában.

Borítószerkesztési tippek

1.lépés: Clipart használat

A CEWE Fotóvilág Rendelőszoftverben számos, ingyenesen letölthető clipart közül választhat, kezdve a geometriai alakzatoktól egészen az apró motívumokig. Példánkban az egész borító középpontjába egy háromszög alakú clipartot helyezünk, amely izgalmassá, vibrálóvá teszi az egész borítót. A clipartnak köszönhetően a háromszögbe beillesztett borítócím már messziről szembeötlik.

2.lépés: Színek használata

A borító készítése során talán a legfontosabb feladatunk a színek kiválasztása; vagyis a képen domináló színeknek harmonizálniuk kell a borító egyéb részleteivel. A lenti borító példánkon is jól látható mindez: a hölgy lila tónusú kabátszíne visszaköszön a háromszögben, így eredményezve egy harmonikus összhatást.

3.lépés: Effektlakk, effektlakk, Te csodás!

Az időtálló lakkozás segítségével a borító fontos részei lágyan kiemelkednek a sík felületből. Akár az aranyszínű, ezüstszínű vagy az effektlakkozást választja, a hatás garantáltan nem marad el. Borítópéldánkban ezüstszínű lakkozást használtunk a könyv címének kiemelésére. Az ezüstös fémes szín jól passzol a téli motívumhoz.

4.lépés: Az ismétlődő motívumok

Példánkba, a harmonikus összhatás elérése érdekében, alig észrevehető módon ismétlődő motívumot csempésztünk. A párról készült karakteres portréfotót háromszög alakú háttér elé helyeztük. Így, amikor végigpásztázzuk szemünkkel a könyv borítóját, az harmóniát sugall és egy megnyugtató összképet áraszt.

A szerzőről:

Válasz