Oct
13
2016

Bemutatkozik az új online CEWE FOTÓKÖNYV szerkesztő

Bár a CEWE FOTÓVILÁG szoftver egy kiváló alkalmazás, amivel könnyen és kényelmesen szerkeszthetjük meg fotókönyvünket, van, aki nem szeret programokat tölteni a gépére, akár, mert nem akar vele bajlódni, vagy nem akarja, hogy helyet foglaljon. Az ő számukra is tökéletes megoldás az online rendelő felület, aminek új verziója igazán sok lehetőséget kínál. Mágneses segédvonal, clipart-ok, keretek és maszkok. Szerkesztés közben is válthatunk méretet, természetesen csak akkor, ha az arány megegyezik, tehát például 21 x 21 cm-ről 30 x 30 cm-re, és fordítva. A nagyobb méretnél figyelembe kell venni, hogy a képek eredeti mérete elegendő-e ahhoz, hogy a nagyobb méretnél is megfelelő minőséget adjon. Megváltoztathatjuk a papír fajtáját is. Egyszerűen tudjuk az oldalak sorrendjét megváltoztatni. Szép design és könnyű kezelhetőség jellemzi az online szerkesztőt.

Nézzük, hogy dolgozhatunk benne:

Kiválasztjuk a típust.

nyitóoldal

Az oldalak megjelennek.

összes oldal

Amelyiket éppen szerkeszteni szeretnénk, arra kattintunk.

oldal szerkesztése

Kiválasztjuk a fotókat, amiket szeretnénk felhasználni.

fotók feltöltése

Egyszerűen ráhúzzuk az oldalra, a szerkesztő érzékeli, hogy hány darab, és a bal oldali sávban különböző elrendezéseket ajánl fel.

elrendezés

Az elrendezési javaslatra kattintva, gyorsan váltogathatunk a különböző elrendezések között.

elrendezés

A képekre kattintva, méretezhetjük, forgathatjuk őket, illetve adhatunk hozzá keretet vagy maszkot is.

Keret, maszk

Elhelyezhetjük a fotót az oldal háttereként is. Ez lehet jobb, vagy bal oldal, illetve mindkét oldal is. Ez akkor is nagyon hasznos, ha az oldalakat előre elkészítjük valamilyen képszerkesztő programban. (pl Photoshop, inDesign, Gimp stb.)

fotó háttérként

Beállíthatjuk, hogy azok a képek, amiket már felhasználtunk, ne látszódjanak.

fotók elrejtése

Nagyon jó a szövegszerkesztő, választhatunk betűtípust, méretet, meghatározhatjuk a szöveg igazítását, illetve háttérszínt adhatunk a szövegdoboznak.

szövegszerkesztő

Rengeteg clipart-ot találunk különböző témák szerint csoportosítva. Ezek méretét, helyét, illetve a fotókhoz való elhelyezkedését könnyen szabályozhatjuk.

clipart

Egyszerű mozdulattal megváltoztathatjuk az oldalak sorrendjét. (klikkelj rá, akkor mozog is :))

mozgatás

Gyönyörű a könyv előnézeti képe.

előnézeti

 

Jól használható, remek szerkesztő, egyetlen hátránya az ingyenesen letölthető CEWE FOTÓVILÁG programmal szemben csak azok számára van, akik szeretnék a fotóikat módosítani, javítani, illetve valamilyen effekttel ellátni, arra itt nincs lehetőség.

A szerzőről:

Válasz