Oct
7
2016

Photokina 2016: meghatározó és egyedülálló pillanatok bűvkörében

photokinaA szakma legjava gyűlt össze a Photokina kiállításon 2016. szeptember 20–25 között Kölnben, hogy a világ vezető mustráján ismét bemutassa az elmúlt két év fényképezési, videós és képalkotási innovációit. A vásár „Imaging Unlimited”, azaz „Határtalan képalkotás” ernyő koncepciójával idén a korábbinál jóval több fiatalt aktivizált, és a mintegy 34 ezer közösségi média bejegyzésnek köszönhetően a kiállítás gyakorlatilag bejárta a földet az egy hét alatt. Természetesen a seregszemlén a CEWE is képviseltette magát legújabb fejlesztéseivel.

A már arany és ezüst borítónyomattal, valamint igazi matt fotópapírral is elkészíthető CEWE FOTÓKÖNYV; a CEWE szoftverek legújabb fejlesztései, melyek már szinte maguktól készítik el és rendelik meg a fotókönyveket; számos alapanyagában, formátumában megújult fényképes termék, amelyek többek között alkalmazkodnak a dekorációs piac és a közösségi média trendjeihez; a CEWE MYTRAVEL applikáció bemutatása az utazás és fotózás szerelmeseinek; a karácsonyi szezon innovációi és nem utolsó sorban a vállalt új klímavédelmi projektje – ez csak néhány a CEWE újdonságok közül, amelyeket a cégcsoport felvonultatott az idén ősszel megrendezett Photokina kiállításon Kölnben.

Ami itt, a két évente megrendezett legnagyobb nemzetközi mustrán nem jelenik meg a fényképezés, a videó és a képalkotási folyamatok területéről, arra szinte mondhatjuk, hogy nincs is. Idén 42 ország 983 kiállítója várta a szakmai és egyéni érdeklődőket, köztük a legnagyobb márkákkal és cégekkel. A mintegy 191 ezer látogató között ebben az évben jelentősen megnőtt a fiatalok aránya, köszönhetően a Photokina új, „Imaging Unlimited”, azaz „Határtalan képalkotás” ernyő koncepciójának. Ennek keretében ugyanis a szakvásár egy multi-média eseménnyé fejlődött, melynek középpontjában a képi kommunikáció került. Nem csoda, ha a rendezvényről megközelítőleg 34 ezer Twitter, illetve photokina hashtaggel ellátott közösségi média bejegyzés született és jutott el a Föld minden tájára az egy hét során.

award

A Photokinán is jól kirajzolódott, hogy tovább folytatódik az a társadalmi világtrend, ami a képre, mint univerzális nyelvre épül, ennek fókuszában pedig jelenleg a „meghatározó és egyedülálló pillanatok” állnak. A fogyasztók pedig még mindig, sőt egyre inkább szívesen nyomtatják ki ezeket a számukra döntő motívumokat, de ennek során előtérbe kerülnek az egyedi megoldások, kreatív, akár DIY megvalósítások, az új alapanyagok, formák. Az instant kamerák terén tapasztalható fellendülés csak az egyik hozadéka ennek a trendnek, csakúgy, mint a növekvő figyelem a fenntartható, környezettudatos gyártásra.

Az is jól megmutatkozott, hogy a technológiai fejlődés forradalmasítja a fotózást, videózást, képalkotást. Természetesen mindhárom területről számtalan új innováció mutatkozott be a Photokinán és előtérbe kerülnek a mindezeket összekötő okos rendszerek. Ami a profi, illetve hobbi kamerákat és objektíveket illeti,  ezeknél is mind lényegesebb a rugalmas alkalmazhatóság és az azonnali képszerkesztés lehetősége. Puritán design, maximális technológia jellemezte a 2016-os év fotós kínálatát, melyről bővebben olvasható itt és itt.

A következő Photokinát 2018. szeptember 25-30 között rendezik meg.

photokina-2016-stand-cewe-magazin-960x480

A szerzőről:

Válasz