Apr
16
2021

CEWE tippek egy percben – árnyjáték

clipart

Ez a díszítési technika egyszínű háttereken alkalmazható. Lehet fehér vagy bármilyen más szín is. Válasszon egy clipartot, és színezze át a háttér színére. Ha az elemet kijelöli, jobb oldalon a „Clipart szerkesztése” panelen tudja ezt megtenni. A színválasztó ablakban a „Szerkesztőfelület színének kiválasztása” gombra kattintva vehet színmintát a háttérből. Így az elem beleolvad a háttérbe.

szín

Tegyen hozzá árnyékot, ezzel tudja a láthatatlan clipartot kiemelni.

Itt például egy kör árnyéka ad egy keretet a szöveghez. Tematikus fotókönyvnél lehet ez egy visszatérő elem, aminél az árnyék állandó, a szöveg változik.

árnyék

Itt egy maszkolt fotó alá került a szív alakú clipart árnyékkal.

maszk

Mivel itt a fotóra is rákerült a clipart egy része, ott a színe is érvényesül, a háttéren csak az árnyék látszik.

keret

Nem csak árnyék méretét, irányát érdemes változtatni, de az átlátszóság csökkentése is érdekes eredményt ad.

wordart

Ezt a megoldást a szövegeszközzel is érdemes kipróbálni, mint ahogy ezen a képen látszódik. A B betűt csak az árnyéka emeli ki a háttérből, ami így keretet ad a mögötte lévő fotónak.

szöveg

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

Válasz