Nov
23
2018

CEWE tippek egy percben – fényképes térkép

Még nincs vége a térképek kreatív felhasználásának. Az egyszerű térkép és az útvonalas térkép után most a fényképes helyjelölőt mutatjuk be. Ezt az igen látványos megoldást akkor tudja alkalmazni, ha fotói tartalmazzák a hely meghatározásához szükséges GPS adatokat. Számos okostelefon és digitális fényképezőgép tárolja a GPS adatait a fényképek helyéről. Ha ilyen fényképeket ad hozzá a CEWE FOTÓKÖNYV oldalához, a program elhelyezi a fotót a megfelelő helyen a térképen. Mutatjuk a lépéseket.

  • A fotók elhelyezése után, hozzon létre egy új térképet.

  • A „térképrészlet kiválasztása” ablakban keresse meg a fotózás helyszínét, állítsa be a megfelelő kivágást, és válasszon egyet a stílusok közül.

  • A tovább gombra kattintva, megjelenik a térkép. Ha úgy látja, hogy korrigálni kell a részleten, dupla kattintással ismét megnyílik az előbbi ablak. A térkép legyen kijelölve, majd válassza a „dupla oldal kijelölt fotóinak betűzése a térképre” lehetőséget.

  • A fényképes helyjelölők automatikusan megjelennek a térképen. Amennyiben egyenként szeretne elhelyezni fényképes jelölőket, akkor a fotó kijelölése után válassza a menüből az „új kijelölés és fotó hozzáadása a térképhez” gombot.

  • A kis képek pozícióját módosítani tudja, ha kijelöli, és az egérrel mozgatja. Ha valamelyik jelölőre nincs szüksége, törölheti is.

  • A jobb klikkre megjelenő menüből a szerkesztést választva, a színét is meg tudja változtatni.

  • Adhat hozzá árnyékot, ezzel térhatást érhet el. Pár kiegészítő, és el is készült az oldal, mely megmutatja fotói helyszínét, és egyben dekorálja is a CEWE FOTÓKÖNYV oldalát.

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket és próbálja ki Ön is!

Kísérje figyelemmel blogunkat, hiszen hétről hétre újabb tippeket adunk! A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon is. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Válasz