Dec
11
2018

CEWE tippek egy percben – fotók optimalizálása

Ha a CEWE FOTÓKÖNYVBE helyezi a fotókat, lehetősége van arra, hogy eldöntse,  szeretné-e alkalmazni az automatikus képoptimalizálást, mely sok esetben javítani fog egyes fotóhibákon. Van azonban olyan eset is, amikor ez nem javasolt. Ilyen például, ha a fotót valamilyen grafikus programban (pl. Photoshop) már szerkesztette, vagy a mobilon valamilyen effektező programot használ. Megmutatjuk, hogyan tudja aktiválni, vagy éppen kikapcsolni ezt a funkciót.

  • Helyezzen el egy fotót az oldalon. Az automatikus optimalizálás a felső eszköztáron ellenőrizhető: zöld pipa jelzi, ha be van kapcsolva, és egy piros x, ha kikapcsolt állapotban van.

 

 

  • Az automatikus optimalizálást a Beállítások > Beállítások menüpontban is megadhatja. Bal oldalt válassza a „Képek” lehetőséget.

 

 

  • Engedélyezheti az összes új képen az automatikus képoptimalizálást.

 

 

  • A program felismeri, hogy melyik képet szerkesztett már egy képszerkesztő programban. Ezekben az esetekben megadhatja, hogy a program megkérdezze-e, hogy szükség van-e automatikus korrekcióra, illetve dönthet úgy, hogy mindig legyen ez bekapcsolva, illetve kikapcsolva.

 

 

  • A termékbe helyezett, korábban nem szerkesztett fotók esetén is választhat, hogy mindig legyen bekapcsolva vagy kikapcsolva.

 

 
Ha ezt a döntését egy-egy képnél meg szeretné változtatni, akkor az eszköztáron lévő kis ikon segítségével megteheti, illetve, a beállításoknál a „Képoptimizálás bekapcsolása mindenhol” és a „Képoptimizálás kikapcsolása mindenhol” gombokra kattintva az összes fotón visszamenőleg érvényesül.
 
Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket és próbálja ki Ön is!

Kísérje figyelemmel blogunkat, hiszen hétről hétre újabb tippeket adunk! A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon is. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Válasz