Dec
7
2018

CEWE tippek egy percben – tematikus oldalak

Ha olyan CEWE FOTÓKÖNYVET szerkeszt, amiben például hónapok szerint vannak csoportosítva az oldalak, vagy egy utazás egyes állomásait szeretné valahogy elkülöníteni, dekoratív megoldás, ha készít egy design elemet, amit másolva, többször is felhasznál. Ezzel a könyv rendezett, könnyen áttekinthető és egyben látványos is lesz. A mostani példában egy félig átlátszó cliparton van a dátum, címfelirat, rövid leírás és egy fotó. Ezt minden hónapnál (illetve utazás esetén minden helyszínnél) az oldal azonos helyén érdemes alkalmazni. Mutatjuk a lépéseket.

  • A clipartok közül valamelyik színt húzza át az oldalra, és alakítson ki belőle egy megfelelő formát. Jobbklikk > „Áttetsző”, és csökkentse az átlátszóságot.

  • A dátum helyének válasszon egy másik színt. Ha nem talál megfelelőt, dupla kattintásra megnyílik a clipart formázása ablak, ahol a „Most”-ra kattintva módosíthat. A  „Szerkesztőfelület színének kiválasztása” gombra kattintva, színmintát vehet például a háttérből.

  • Helyezzen el egy szövegdobozt és egy képdobozt. Írja fel a dátumot és a címet is.

  • Ez a csoport lesz a visszatérő elem a szerkesztés során. Az oldal többi részén helyezzen el fotókat. Adjon hozzá keretet és árnyékot.

  • Pár díszítő elem, és el is készült.

 

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket és próbálja ki Ön is!

Kísérje figyelemmel blogunkat, hiszen hétről hétre újabb tippeket adunk! A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon is. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Válasz