Aug
1
2018

Így legyen csodálatos esküvői fotókönyvünk!

Esküvői emlékek

 

Hogy ne csak szép, hanem egyenesen szenzációs fotókönyvben őrizhessük meg esküvői emlékeinket, ugyanolyan előkészület szükséges, mint magához a menyegzőhöz. Bár az esküvőszervezés boldog nehézségei közepette nem könnyű, de mégis próbáljunk meg túllátni a nagy napunkon, és előre gondoskodni az „utómunkákról” is.

 

cewe fotókönyvek szerkesztése

 

Mi tehet egy esküvői fotókönyvet igazán különlegessé? Például az, ha az igazán gyönyörű fotók mellett személyes idézetek, apró emlékek is helyet kapnak benne. Vagy az, ha az album lapjain az esküvői dekoráció stílusa köszön vissza. És pláne az, ha nem csak magunknak készítjük, hanem a családtagoknak is, teret adva számukra is a szereplésnek.

Na de kinek van erre ideje és energiája – tehetjük fel a kérdést magunknak. Nem elég, hogy hosszú hónapok során, magunkat nem kímélve megszervezzük az eseményt, mindenkit tiszta szívvel vendégül látunk, helyszínt, fotóst és videós szervezünk?

Természetesen mindezek nagyon fontosak, de az i-re a pontot úgy tudjuk feltenni, ha nem feledkezünk el az élményeink méltó rögzítéséről. A fotókönyvet lapozgatva fogjuk felidézni évről évre emlékeinket, fölötte koccintunk majd az évfordulónkon, azt mutatjuk majd meg a barátainknak, talán majd egyszer gyermekeinknek és az ő gyermekeiknek is.

A jó hír azonban az, hogy van megoldás, és valójában könnyű, sőt, egyenesen élvezetes kivitelezni. Az esküvői „utómunkát” ne plusz tehernek tekintsük, hanem az esemény szerves részének. És éppúgy tervezzük is meg előre, mint minden mást.

 

legjobb fotókönyv

 

Böngésszük végig például a fotókönyv lehetőségeket, és válasszuk ki a kívánt formát előre. Óriásalbumot szeretnénk, fekvő vagy álló formátumot, vagy éppen kicsi négyzetes képeket képzelünk el?

Nézzük meg a stíluselemek széles tárházát is, és válasszuk ki előre a nekünk legjobban tetsző – és a többi dekorációhoz illeszkedő – háttereket, designelemeket, felirat típusokat, színeket. Fontoljuk meg, hogy vicceset szeretnénk, vagy romantikusat, esetleg modern vagy scrapdesignt?

Az sem baj, ha előre elképzeljük, hogy körülbelül milyen típusú képből mennyit és hova kívánunk elhelyezni. Legyenek csoportképek, sziluettek, portrék, vagy éppen sok közeli, apró részlet? Ha mindezt előre tisztázzuk, a fotósnak is megkönnyítjük a munkáját, hiszen ilyen szemmel fogja végigkísérni a megható pillanatokat. Sőt, a barátokat is biztathatjuk, hogy ennek megfelelően lessék a spontán pillanatokat, persze mindig kéznél tartva a kamerát.

 

jöhetnek a mézes hetekEsküvői retró fotók

Gondolhatunk arra is előzetesen, hogy kiknek szeretnénk majd fotókönyvet ajándékozni. Igazán kedves gesztus, ha fenntartunk 1-2 oldalt a könyvben a megajándékozott személy fotójának, és természetesen arra is ügyeljünk, hogy róla vagy családjáról is készüljön jó minőségű kép.

Végül, de nem utolsó sorban keressük ki előre azokat az idézeteket, meghitt szavakat, köszöntőket, amelyeket a könyvben szeretnénk majd elhelyezni, hiszen ez is orientálja a tartalmat.

Ha mindezt megtesszük, az általában több ezer elkészült kép közül is könnyedén fogjuk tudni kiválasztani a nekünk megfelelőket és olyan fotókönyvvel emlékezünk meg életünk egyik legszebb momentumról, amely igazán méltó ahhoz.

 

Prémium fotókönyv

A szerzőről:

Válasz