Aug
20
2021

CEWE tippek egy percben – hatszög

A hatszögek csoportosan elhelyezve érdekes mintázatot alkotnak. Így van ez a kedvelt hexxas fali dekorációnknál, és hasonló elrendezéseket készíthetünk CEWE FOTÓKÖNYBEN is.

Lehet rögtön egy fotóval nyitni, most azért került rá színes lap, hogy jobban lehessen követni a lépéseket.

maszk

Az illeszkedés miatt fontos a méretezés, hisz a szabályos hatszög szélessége és magassága nem azonos. A képen látható méret biztos jó, és ha a szélesség és magasság értékek a láncszemmel össze vannak kötve, akkor már nyugodtan lehet változtatni rajta úgy, hogy az egyik mezőben megváltoztatjuk a számot.

Ebből készítsen annyi másolatot, amennyire szüksége van, majd tetszés szerint rendezze el őket. Ehhez nagyítsa a nézetet a lehető legnagyobbra, így biztosan pontos lesz.

illesztés

Érdemes először teljesen egymás mellé zárni a hatszögeket.

forma

Ugyanez fotókkal:

fotók

Érdemes kis hézagot tenni közéjük. Ehhez jelölje ki az összes fotót, majd csökkentse a méretet. Elég az egyiket, hisz össze vannak kapcsolva. Minél jobban csökkenti, annál nagyobb lesz a térköz.

hézag

Maszkolt képeknél a „Dekorálás” fülön lévő színes keret funkció a maszkot körülvevő négyzetre helyezi a keretet, így ha hatszögletű keretet szeretne adni, akkor más módszerre van szükség.

120535 elemszámmal talál a clipartok között hatszögletűt. Méretezze akkorára, mint a maszkolt kép volt, mielőtt a térköz miatt kicsinyítette.

clipart

Át is színezheti.

szín

A pontos illesztéshez használja ki a billentyűkombinációkat, melyekkel sokkal hatékonyabban tud dolgozni.

Húzza a kiválasztott kép közelébe, majd az Alt és – lenyomásával helyezze a fotó mögé.
Jelölje ki először a fotót, majd a Ctrl lenyomása mellett a clipartot.
Alt + H és Alt + V, ezzel vízszintesen és függőlegesen középre illeszti az elemeket, és mivel a fotó volt először kijelölve, az nem fog elmozdulni, csak a clipart.

Ismételje meg a többi hatszögnél is.

Pontos színes keretet kap, mely kiemeli a fotókat.

Háttér, pár díszítő, és kész az oldal.

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Válasz