Sep
6
2019

CEWE tippek egy percben – CEWE FOTÓKÖNYV akció

Kihagyhatatlan és várva-várt akció van egész szeptemberben! Majdnem háromszor annyi oldalt rendelhetsz alapáron! Részletes infót itt találsz. A kuponbeváltásról itt van leírás.

Hogy egy CEWE FOTÓKÖNYV mennyi idő alatt készül el, leginkább attól függ, hogy mennyi időd van rá.

Ha szinte semmi, akkor érdemes megnézi az Asszisztens-ről szóló cikket. Az utolsó napokban is pillanatok alatt elkészülhetsz.

Épp csak egy kicsivel kell több idő, ha könyvsablont használsz.

Ha időd is van, és persze kedved is, akkor jóval hosszabb ideig is tarthat. Ami egyáltalán nem baj, mert minden pillanatban átélheted az alkotás örömét. A fotók válogatása, nézegetése felidézi a kedves emlékeket, a szerkesztés egyszerű és élvezetes munka, így szinte sajnálod is, ha elkészült a könyv. Persze sebaj, kezdheted a következőt:)

Pár tippet szeretnénk adni, hogy nagyobb lendülettel vágj bele.

Találd ki, miről is szóljon a könyv. Lehet, ez egy kicsit furcsán hangzik, mert azt gondolod, hogy ott vannak a fotók, amiket készítettél, azt kell csak berakni, és kész. De sokkal jobb, ha valamilyen tematikus könyvet készítesz. Lehet a téma egy utazás, ahol időrendi sorrendben a helyszínek vannak. Lehet egy olyan téma, mint például barátság vagy családtörténet, ahol a fotók mellé rengeteg történetet is leírhatsz. Készülhet kedvenc fotóidból egy gyűjtemény, ahol sem a helyszín, sem az időpont nem számít, csak az, hogy igazán jól sikerült kép legyen, amire büszke vagy.

Hogyan rendezd a fotókat? Ez is attól függ, hogy mi a téma. Kedvenc fotóknál nem számít, mikor készült, sokkal fontosabb, hogy a dupla oldalon lévő képek harmonikusak legyenek. Témában, színben, és persze a háttér is ehhez igazodjon.

Utazásnál legjobb, ha összeírjuk a helyszíneket, az ezekhez tartozó fotók számát, és megtervezzük, hogy miből hány oldal készüljön. Jobb, ha dupla oldalakban gondolkodunk, egységesebb lesz az összkép.

És ha már a családtörténet szóba jött, ott érdemes minden személyhez külön szerkeszteni (dupla) oldalakat.

Első és utolsó oldal. Ez két szimpla oldal, aminek szintén komoly szerepe lehet egy jól sikerült fotókönyvben. Úgy képzeld el, mint az iskolában, mikor a fogalmazást tanultuk. Bevezetés, tárgyalás, befejezés. Az első oldal a bevezetés. Bemutatja a témát, felkelti a néző érdeklődését. Utazási témában lehet ez egy térkép is. Az utolsó oldalra meg jöhet akár egy montázs a kimaradt fotókból. Néhány gondolatot is írhatunk hozzá. Ez a két oldal adja meg a könyv keretét.

Ugyanilyen fontos a borító is. Megragadja a figyelmet, és utal a tartalomra. Érdemes a könyv gerincére is írni, hogy a könyvespolcról könnyen kiválaszthasd.

Szöveg. Van, aki szereti hosszan leírni az eseményeket, van, akinek nehezére esik megfogalmazni a fotókkal kapcsolatos gondolatait. Egy művészi, kedvenc fotós albumnál erre nincs is igazán szükség, a képek magukért beszélnek. Utazásnál érdemes a történeteket is leírni, mert könnyebb lesz felidézni évek múlva is a kalandokat. Akár így, akár úgy, a szövegszerkesztésnek díszítő szerepe van, egy jól megválasztott betűtípus, és szerkesztési mód sokat lendít egy oldal kinézetén.

Ha nem szeretnél írni, keress idézetet vagy wordart-ot, ezek díszítő elemként is szolgálnak.

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket és próbálja ki Ön is!

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket és próbálja ki Ön is!

Kísérje figyelemmel blogunkat, hogy ne maradjon le egyetlen tippről sem. A CEWE Fotóvilág szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ismét keressük Magyarország legszebb CEWE FOTÓKÖNYVÉT! Pályázzon ön is, így esélyes lehet értékes nyereményeink egyikére.

Ha inspirálna másokat CEWE FOTÓKÖNYVÉVEL vagy naptárával, töltse fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

Válasz