Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.

70 éves barátság hozott sikert Hullan Zsuzsa színésznőnek – idén is a jubiláló Magyar Sajtófotó Pályázat támogatói között voltunk. Olvassa el interjúnkat.

Profi és amatőr fotósok mérték össze tudásukat az idei, azaz a 40. Magyar Sajtófotó Pályázaton. Összesen 245 beküldőtől 2305 pályamű érkezett elbírálásra. A pályázók megannyi témát dolgoztak fel, egy valami mégis közös volt a képekben: a fényképezés szeretete. A CEWE Magyarország, ahogyan oly sok éve már, ebben a jubileumi esztendőben is támogatta a magyar fotókultúrát, mert szenvedélyünk a képalkotás.

Négy évtizede töretlen a Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás népszerűsége, a fotós szakma pedig évről évre számtalan díjra érdemes fényképpel szolgál a szakmai zsűri számára. Cégünk is büszkén veszi ki a részét a fotókultúra támogatásából, ami idén 1.000 db, a győztes, illetve a régi képeket tartalmazó kétféle könyv nyomtatását, illetve a díjazottaknak járó CEWE ajándékutalványt jelenti.

Egy színésznő és egy fodrász kapcsolata

A mezőny sokszínűségét mutatja, hogy a hivatásos fényképészek és fotóriporterek mellett a Vígszínház népszerű színésznője, Hullan Zsuzsa is a díjazottak között szerepel. Barátnők című képével ért el I. helyezést a Mindennapi élet kategóriában.

Egész sorozat készült a 91 és 96 éves hölgyekről, a legjobb kocka első helyezést ért

– Két vígszínházi dolgozó, Liza és Irmi látható a képen, akiket 70 éves barátság köt össze. Egyikük színésznő, a másikuk fodrász, akiket külön-külön is nagyon szeretek, pláne, ha együtt vannak. Nem telik el úgy nap, hogy ne beszélgessenek egymással, az egyik alkalommal úgy döntöttem, készítek róluk egy fotósorozatot – mesélte kérdésünkre Hullan Zsuzsa, aki az utolsó pillanatban adta be képeit a pályázatra. Ugyan minden évben látogatta a kiállítást, mindeddig sosem jutott eszébe megmérettetni az alkotásait.

Fotó: Dolmoky Dániel Hullan Zsuzsa színésznő eleinte csak a lányait fotózta

– 10 nappal a határidő előtt jött velem szembe a felhívás, és úgy gondoltam, egy életem, egy halálom, beküldök néhány fotót. Amikor kiderült, hogy az én képem nyerte az egyik első díjat, egy perc alatt körülbelül százszor mondtam el, hogy “Úristen”! Még a mai napig alig hiszem el, hogy nyertem! – mesélte Zsuzsa.

Fél évvel ezelőtt vett egy komolyabb fényképezőt

A Vígszínház színésze három éve foglalkozik tudatosan fotózással, első komolyabb gépét fél évvel ezelőtt vásárolta meg.

A képen Lukács Sándor színművész – Zsuzsa a Vígszínházba is magával viszi fényképezőjét

Első kiállítását Fodor János szervezte meg Budapesten a Király utcában, Zsuzsa alig akarta elhinni, hogy megtörténik vele. Aztán a meghívására Keleti Éva fotóművész is rábólintott, akitől biztatást kapott.
– A fotóim elnyerték a tetszését, és útravalót is kaptam tőle. Azt mondta, menjek közelebb az emberekhez, mert jól látom őket. Azóta többször is megnézte és véleményezte a képeimet, ami nagyon jólesik és elismerő. Hatalmas megtiszteltetés, hogy mögém állt és a legnagyobb ajándék, hogy szakmailag támogat – magyarázta a színművész.

Jártában-keltében is nyitva tartja a szemét, így készülnek a legizgalmasabb felvételek

A 40. Magyar Sajtófotó Kiállítás szabadtéren, a Nemzeti Múzeum belső kertjében látható, az eddigi, négy évtizedes történetét felidéző tárlatnak pedig a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ ad otthont.

A nemzetközi zsűri tagjai idén Szlukovényi Tamás, Donald Weber, Joao Silva, Lois Lammerhuber és Révész Tamás voltak, Lois Lammerhubertet betegsége miatt az utolsó fordulóban Szigeti Tamás helyettesítette.