Ügyfélszolgálat
06-1-451-1088

Fenntarthatóság a CEWE-nél

A CEWE-nél a fenntarthatóság, mint irányvonal, szilárdan a vállalati kultúra része.

Tudjon meg többet!

Igazolt fenntarthatóság: A CEWE tanúsítvánnyal rendelkezik arról, hogy a fenntarthatóság elkötelezettje

A környezet és a társadalom iránti elkötelezettségünket rendszeresen felülvizsgáltatjuk.

FSC® – Forest Stewardship Council® Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa

Fenntarthatóság pecséttel ellátva

A CEWE igazoltan kiáll a klímavédelemért. A tanúsítvány úgynevezett terméklánc minősítés, amely ellenőrzi a fatermékek átfutását a feldolgozáson és a kereskedelmen keresztül az erdő és a végső felhasználó között. Ez a tanúsítvány dokumentálja, hogy a gyártási láncunkban a gyártástól a továbbfeldolgozásig, a szolgáltatásokon és logisztikán át végig így működünk és megfelelünk a magas FSC®-normáknak. Aktívan támogatjuk az egész világot érintő felelősségteljes erdőgazdálkodást, ezért a CEWE FOTÓKÖNYV előállításához kizárólag FSC® tanúsítvánnyal ellátott alapanyagokat használunk. Aktívan támogatjuk a felelősségteljes erdőgazdálkodásra irányuló világszintű törekvést, ezért termékeink előállításához FSC®-tanúsítvánnyal ellátott anyagokat használunk. Csak az lehet FSC®-tanúsítvánnyal ellátott anyag (fa, papír, stb.), melyek a felelős erdőgazdálkodás szigorú irányelveinek megfelelnek. Ezen irányelvek többek között a nemzeti törvények, előírások betartása, a természetes erdők megtartása, génmanipulált növények tiltása, bennszülött törzsek jogainak- és a környezetvédelem követelményeinek a betartása. A Forest Stewardship Council® (FSC®) 1996 óta szigorú követelményeket állít a felelős erdőgazdálkodás védelmére. A vállalkozások, melyek FSC® szabvány szerint dolgoznak, megfelelnek ezen szigorú követelményeknek és működésüket folyamatosan és rendszeresen ellenőrzik.

Környezetvédelem rendszerben

Egy vállalat környezetmenedzsmentje a fő mozgató rugója egy jó fenntarthatósági programnak. Kollégáink akik a kémia és a környezet területeken dolgoznak, magas követelményeket állítanak. Minden évben kb. 30.000 mérési értéket vesznek fel, elemeznek és értékelnek ki. A deklarált cél a munkabiztonság és a környezetvédelem folyamatos javítása, illetve a a környezeti terhelés elkerülése. 2011 óta németországi telephelyeinken a környezetmenedzsmentet a DIN EN ISO 14001 előírásainak megfelelően alakították ki, ültették át a gyakorlatba és hitelesítették. Magyarországon is megtörténtek ezek a lépések és 2020-ban Magyarországon is megkaptuk az ISO DIN EN ISO 14001 minősítést. A rendszer folyamatos javítási folyamatról szól, a környezeti teljesítmény tekintetében. Az alapot ehhez a törvényi rendelkezések, illetve az általunk definiált környezetpolitika összehangolása adja, mely a következő területekre tagolódik:

  • Energiatakarékosság
  • Vízvédelem
  • Erőforrás gazdálkodás
  • Munkavédelem biztosítása

Fenntarthatóság menedzselés

Felelősséget vállalunk

Fenntarthatósági jelentéseink

A fenntarthatóság az erős CEWE márka és az innovációs erő mellett a harmadik tartópillére vállalkozásunknak. A fenntarthatósági jelentések dokumentálják aktív és folyamatos törekvésünket a fenntartható gazdálkodásra.

Ismerje meg most!