Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.

Inspiráció

Egyszerű őszi fotóötletek, amiket csak imádni lehet

Lépjen ki a szabadba és élvezze az őszi fotózás pillanatait. Egyszerű fotózási ötleteink, tippjeink és trükkjeink segítségével könnyen megvalósíthatóak kreatív elképzelései.

Az éjszakák egyre hosszabbak és a levelek már elkezdtek hullani: már javában tart az ősz. Gondoljon az ünnepekre, a fűszeres tejeskávékra, a vastag kötött pulóverekre és a gyönyörű narancsos vörös árnyalatra. Az ősz rengeteg látnivalót tartogat, és tökéletes alkalom arra, hogy próbára tegye fotózási képességeit. Íme néhány őszi fotózási tipp és trükk, amelyekkel könnyedén megalkothatja hangulatos képeit.

Engedje szabadjára fantáziáját az őszi fotózáshoz

Az őszi táj a fotósok álma, gyönyörű színek sokaságát nyújtja, a pirostól a sárgán és a barnán át az aranyló narancssárgáig. Menjen ki a természetbe a reggeli vagy esti napsütésben, hogy ezeket a hihetetlen színeket a legjobb formájukban megörökíthesse. Ötlet: Az alacsonyan álló nap lágy fénye kiemeli a színeket.

Sétáljon szeretteivel egy vadregényes erdőben a fák között, hogy az őszi színek elvarázsolják Önöket, és hallják a levelek ropogását a talpuk alatt. Egy ilyen környezetben rengeteg megörökítésért kiáltó helyszínt lelhet. Jól mutat a képen, ha a magas erdei fák között sétál partnere vagy gyermeke, vagy a földre hullott levelekben kutyusa hempereg. Bármilyen felvételről legyen is szó, álljon készen arra, hogy megörökítse a pillanatot az aranyló napsütésben.

1. tipp: A legjobb fényképezőgép-beállítás az őszi lombozathoz az alacsony ISO-érték használata. A mobiltelefonon ezt az expozíció beállításával teheti meg. Így a legjobb színeket hozhatja ki, és a fotók élesek maradnak.

családi fotókönyv őszi fényképekkel készítve

Készítsen évkönyvet a CEWE FOTÓKÖNYV segítségével, és hagyja, hogy az őszi fényképek a narancs, a sárga és a barna élénk árnyalataival kiemelkedjenek a négy évszak közül.

Hozza ki a legtöbbet az őszből

Öltözzön melegen, és induljon korán fotózni, hogy kihasználja a sejtelmes ködös reggeleket – ez remek alkalom arra, hogy hangulatos felvételeket készítsen az őszi mezőkről vagy a ködös erdőkről, valamint az ilyenkor mozgásban lévő vadon élő állatokról!

Ne riadjon vissza a naptól, amikor az felkel. Vegye kezébe a kameráját, és készítsen lenyűgöző, misztikus felvételeket a ködön átsejlő napsugarakról.

Tipp 2: A csalódások elkerülése érdekében mindenképpen nézze meg előre az időjárást. Olyan reggelekre érdemes tervezni a fotózást, amelyeken a hideg éjszakát követően gyorsan emelkedik a hőmérséklet, és kellemes idő várható későbbre. További tippekért és a legjobb fényképezőgép-beállításokért olvassa el a korábbi tartalmainkat.

Egy részletgazdag tájkép bekeretezve áll a földön, beltéri dekorációként használva az ősz folyamán

Keretezze be tökéletes őszi tájképét, hogy mindenki élvezhesse keretes prémium poszter formájában. Számos méretben és különböző keretválasztékban kapható, így illeszkedik otthona vagy irodája bármelyik falához. Prémium kategóriás keretezett posztereink UV-álló klasszikus matt papírra készülnek, ezzel kiváló minőséget és tartósságot biztosítva.

Ötletek, amik az őszi tájat tükrözik

Az egyik kedvenc őszi fotózási ötletünk, hogy menjen el a legközelebbi tóhoz, engedje szabadjára fantáziáját, és használja a víz tükröződését a képeihez! A környező fák őszi színei fodrozódnak a vízen, és még több gyönyörű vörös és narancssárga árnyalatot csempésznek a fotóba.

Az őszi tükröződéses képek legjobban a naplemente idején, az aranyórában készülnek, amikor a napfény még élénkebbé teszi a színeket a földön és a vízen. Legyen kreatív, és használjon dinamikus mozgást fotóin: generáljon hullámokat a vízen, hogy életre keltse a felvételt. Keressen szép, frissen lehullott leveleket, és óvatosan helyezzen egyet a víz felszínére. Makrófotózással hozza ki a legtöbbet a felvételből, és ragadja meg közelről a levél és a tükröződés részleteit. Javasoljuk, hogy gyenge fényviszonyok esetén „aperture priority” módba állítsa be a rekeszt, és növelje az ISO-beállításokat.

Tipp 3: Ne feledje, hogy az expozíciót a naplementével változó fényviszonyokhoz igazítsa.

Egy szerelmespár gumicsizmában mulat egy őszies tó partján

Nyomtassa ki kedvenc őszi fotóját vászonképre, és élvezze egész évben.

Őszi mulatság az egész családnak

A nyári fotózások fárasztóak és forróak lehetnek a kicsik számára, a téli pedig túl hideg – ezért az ősz a tökéletes időszak arra, hogy a szabadba menjünk, és gyönyörű fotókat készítsünk a családdal.

Ez az átmeneti évszak tökéletes hangulatú fotózást és ezáltal kreatív lehetőségeket biztosít az alkotni vágyóknak. Tökéletes „csodaország” érzést kölcsönöz a levelekkel való fotózás, legyen szó levélhullatásról, dobálásról vagy levélkupacba ugrálásról.

Bújjanak kötött pulcsikba, ruhákba és sálakba, és irány egy közeli tökföldre a tökéletes őszi fotókért. Tervezze meg előre, mit fog viselni: gondoljon flanelre és tengerészkék árnyalatokra, hogy a narancssárga árnyalatok között kitűnjön. Alternatív megoldásként szerezzen egy tököt, amelyet otthon faraghat a gyerekekkel, és örökre megörökítheti ezt a pillanatot.

4. tipp: Amikor az őszi levelekben játszik, használja a gyors zársebességet alacsony ISO-értékkel, hogy megfagyassza a mozgást és elkerülje az elmosódást.

hatszögletű fali dekoráció, amely egy gyermeket és egy tököt ábrázol

Mutassa be őszi fotóit egy mutatós és egyedi hexxas fali dekorációval. Kedvenc őszi fotóit kiváló minőségű, merev habkartonra nyomtatjuk UV-álló tintával, így biztosítva, hogy az élénk őszi színek tartósak legyenek, és még évekig gyönyörködhessen bennük.

Használja ki az ősz szépségeit

Tagadhatatlan, hogy az ősz egy igen látványos évszak a fotózáshoz. A fotózási lehetőségek végtelenek. Ne felejtsen el egy pillanatra megállni, hogy befogadja mindezt – örökítse meg az őszi táj teljességét, hogy egész évben gyönyörködhessen a színek sokaságában.

A tájfényképezés során használja ki a természetes vonalakat, mint a folyók, fák és hegyek, hogy összeállítsa a képet. Az erdőn átvezető ösvények és a kanyargós utak, melyeket őszi lombkorona szegélyez, remek ember alkotta vonalak, amelyekre érdemes odafigyelni. Egy széles látószögű lencsét használva távolról rögzítheti az egész jelenetet, vagy válasszon hosszabb gyújtótávolságú lencsét, hogy igazán kihozza a legjobbat az őszi tájból.

Panoráma formátumú, őszi hangulatú hegyi panoráma fénykép, vászonképként a nappaliban.

5. tipp: Miután kihozta a legtöbbet őszi fotózásából, emelje ki az őszi képeit a lehető legjobb módon az utómunka szerkesztés segítségével. Keltse életre az őszi felvételek vibráló színeit az expozíció, a melegség és a kontraszt apró módosításával, valamint a meleg tónusok telítettségének célzott javításával. Próbálkozhat a fotó hűvösebb színeinek visszafogásával is a telítettség csökkentésével. Játsszon ezekkel a beállításokkal egy ingyenes szerkesztőfelületen, vagy akár az Instagram kézi szerkesztő eszközeivel.

Reméljük, hogy idén ősszel inspirálódni tud ötleteinkből, és kipróbálja az öt őszi fotózási tippünk egyikét! Ha megteszi, ne felejtse el megosztani velünk lenyűgöző őszi felvételeit a Facebookon vagy Instagramon, a #cewefoto hashtaget használva.