Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.
Két gyermek ül egy kanapén egy nappaliban. Egy nyitott CEWE FOTÓKÖNYVET tartanak a kezükben és nézegetik.

Szerkesztési tippek, dizájn javaslatok

"On the road" oldalról oldalra

Örökítse meg úti élményeit CEWE FOTÓKÖNYVBEN outdoor-stílusú dizájnelemekkel

Ma itt, holnap ott, kint a zöldben vagy a víz mellett - a természetben tett kirándulások vagy kisebb kiruccanások során rengeteg érdekességet láthatunk, tapasztalhatunk, és különleges élményekkel gazdagodhatunk. Egy CEWE FOTÓKÖNYVBEN nagyon jól összefoglalhatók az utazás során szerzett élmények, és segít újra és újra átélni a "szabadban lenni életérzést". Szerkesztési tippjeink segítségével igazán különleges emléket állíthat ezen pillanatoknak.

Csukott CEWE FOTÓKÖNYV fekszik egy komódon. A borítón több, a nyaraláson készült fotó látható "ON THE ROAD" felirattal.
Gyűjtse össze az utazás során szerzett emlékeit, élményeit CEWE FOTÓKÖNYVBEN.
CEWE FOTÓKÖNYV összeállítása

Minden az előkészítésen múlik: fényképek szétválogatása

Egy képernyőfotó a CEWE Fotóvilág szoftver kép forrásaként mappákat mutat. A szerkesztői nézetben egy fotókönyv két oldala látható nyaralási fotókkal.
Ha az utazás során több helyszínen is jártak, javasoljuk, hogy válogassa szét előre a fényképeket - így áttekinthetőbb lesz a rengeteg felvétel.

Egy fotókönyv szerkesztésénél érdemes abból kiindulni, hogy a szerkesztés felét körülbelül az előkészítés teszi majd ki, különösen a képek kiválogatása. Válassza ki előre az egyes kirándulások során készült fotókból kedvenc motívumait, és válogassa ezeket különböző mappákba. Ezzel a helyszíneket is meg tudja különböztetni, el is nevezheti a mappákat például: "a tónál", "a strandon","az erdőben". Kategorizálhat másképpen is, például dátum, aktivitások vagy közös élmények szerint. Tipp:` Adjon a fotókönyvben később ezekhez a válogatás során létrehozott fejezetekhez passzoló egyedi színt, melyekkel még inkább rendszerbe helyezi az adott témát.

Kedves kis részletek egy kirándulás emlékeihez

Nyitott CEWE FOTÓKÖNYV, melyben a nyaraláson készült fotók, illetve alattuk egy kicsi lakókocsi clipart látható.
Az utazás emlékeinek egységes megjelenítéséről a kép alatti sávban megjelenő kemping témájú clipart gondoskodik.

Használja tudatosan a clipartokat, kereteket és maszkokat a CEWE Fotóvilág szoftverben! Általuk hangsúlyosabbá teheti fotóit, a könyvnek pedig megadja a témához passzoló "kint a szabadban" hangulatot. Egy kedves kis részlet a kép alatti sávban, mely visszatér az oldalakon. Ha például kempingezni voltak, lehet ez egy kis lakókocsi utánfutó, mely tucatnyi nyíl között fut, mint az általunk mutatott képen. Rakjon ehhez egyszerűen egy tetszőleges nyilat a clipartok közül többször egymás mellé, és helyezze a kemping szimbólumot közéjük. Tipp: Elég, ha egyszer szerkeszti meg a dizájnt, a további oldalakra már csak másolnia kell a mintát.

Különösen szép: az utazás előrehaladását a kép alatti sávban is szemléltetheti. Ehhez helyezzen el például egy nyílsorozatot ábrázoló clipartot a fotókönyv elejétől kezdődően minden oldalra, és az időben haladva, a következő oldalakon a lakókocsi egyre haladjon a nyilakon hátrafelé.

Clipartok tetszőleges átszínezése

A szerkesztő a szoftverben a clipartok színválasztékát mutatja.
Minden egyes clipart elem színe módosítható, és az oldal színéhez igazítható. A pipetta segítségével akár a fénykép színeit is fel lehet használni.

Különösen hangulatos lesz fotókönyve, ha figyel a harmonikus színösszeállításokra. Ez a hátterek és a dizájnelemek esetében is igaz. Minden egyes clipartot létre lehet hozni egyedi, Önnek tetsző színben. Ehhez a beillesztés után kattintson a szerkesztőfelületen jobbra található "Clipart szerkesztése", majd a "Színek & tükrözés"menüre.

Tipp: Egy teljesen egységes megjelenésű fotókönyvhöz a legjobb, ha saját fényképeinek legszebb színeiből választ. Ehhez kattintson a módosított színre, és a színválasztéknál a pipetta-szimbólumra. A kurzor pipettává változik, melynek segítségével a megfelelő helyre kattintva a fotón, ki tudja választani azt a színt, amit a clipartoknál használni szeretne.

Utak, útvonalak megjelölése

Nyitott CEWE FOTÓKÖNYV. A jobb oldalán fényképek, a bal oldalon a kempingezés útvonala/helyszínei láthatóak egy térképrészleten.
A térkép, rajta bejelölt útvonallal, a fotókönyvhöz passzoló színben áttekinthetőbbé és könnyedebbé teszi a dizájnt.

Utazásait, vagy a nyaralás útvonalait könnyedén, kevés kattintással be tudja illeszteni CEWE FOTÓKÖNYVÉBE. Megmutatjuk, hogyan:

  1. Hozzon létre online egy úgynevezett GPX-fájlt - amelybe felviszi az utazás útvonalainak adatokat.
  2. Kattintson az "Útvonaltervezőben" egymás után a helységnevekre, ahol járt. A program automatikusan készít egy útvonaltervet.
  3. Mentse el az útvonalat, és töltse le saját gépére.
  4. Kattintson a CEWE Fotóvilág szoftver szerkesztőjében jobb felül az "Új térkép" hozzáadása gombra, és adja meg ott a nyaralási helyszíneket, országokat, régiókat.
  5. Ezt követően három térképkivágási stílus közül választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbbet, majd elhelyezheti a grafikát.
  6. Menjen ezután jobbra fent a "Szerkesztés" menüpontra, és kattintson a "Beillesztés" gombra a GPX-útvonalak alatti ablakban.

Tipp: Egy térkép beillesztéséhez itt talál további segítséget!

A megfelelő keret kiválasztása

Egy nyitott CEWE FOTÓKÖNYVBEN a kempingezés alkalmával készült fotók láthatóak, melyeket egy keret vesz körül.
Keretekkel és clipartokkal még lenyűgözőbbé teheti CEWE FOTÓKÖNYVÉT. Trükközzön velük bátran.

Diszkrét keretekkel és díszítőelemekkel igazán személyes dizájn hozható létre. Ehhez szükséges azonban némi kreativitás: válasszon ki a clipartok közül egy színt. Kattintson a "Clipartok szerkesztése", majd a "Nincs szín" gombra. A "Díszítés" gombra kattintva kiválasztható egy keret, melynek színe, szélessége és pozíciója szabadon meghatározható, módosítható. Kiegészítésképpen helyezzen a keretre hozzá illő clipartokat és díszítőelemeket.

Tipp: Hogy a vonal ne menjen keresztül a grafikán, helyezzen a keretre egy fehér dobozt, és erre helyezze a clipartot. A jobb egérrel kattintva a clipartra, az "Elrendezés" segítségével hozza teljesen előre azt.

Személyes kézzel írott hatás

Egy nyitott CEWE FOTÓKÖNYVBEN nyaralási képekből készült kollázs látható. Nevető gyerekek vannak a tengerparton a strandon. A mottó: "Salt Sand Sea".
"Salt Sand Sea": clipartokkal és kézzel írott stílusú szövegekkel még inkább kifejezésre tudja juttatni érzéseit.

Tegye könnyedebbé CEWE FOTÓKÖNYVÉNEK elrendezését kiegészítő mottók és feliratok segítségével: a clipartok, és a betűtípusok között is sokféle kézírás jellegű elemet talál, melyek közül sok tökéletesen passzol az "úton a szabadban" témához. A szerkesztő alsó peremén található kék nyílra kattintva további ingyenes elemeket tud letölteni.

Most pedig Önön van a sor: szedje össze utazási emlékeit! Jó szórakozást kívánunk a szerkesztéshez!

CEWE FOTÓKÖNYV: a szeretteinkkel megosztott öröm dupla öröm

Így kezdje el következő szívhezszóló projektjét