Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.
Apa és lánya családi nyaraláson Görögországban

Szerkesztési tippek

Tervezési ötlet CEWE FOTÓKÖNYVHÖZ: személyes utazási napló

Fotókönyv elrendezések, akárcsak a profiknál - a GEO Saison és a CEWE egy közös projekt keretében egy különleges CEWE FOTÓKÖNYVET tervezett az Ön számára. A neves riport- és utazási fotós, Hauke Dressler nyaralási fotóival láttak munkához a Geo Saison tervezői. Ebből adódott viszonylag gyorsan és egyszerűen az utazási napló ötlete. Az utazási napló egy kronologikus történet, amelyet lenyűgöző, szép vagy egyszerűen csak vicces élmények alapján mesélnek el. Engedje, hogy inspirálják Önt is az elrendezések, a motívumok és a számos tervezési tipp, amelyeket bemutatunk, és készítsen személyes utazási naplót Ön is a cikk végén található, ehhez illő könyvsablonunk segítségével.

Hauke Dressler utazási naplójának borítója
A borítót megpillantva kíváncsivá válunk a többi részletre is.
CEWE FOTÓKÖNYV készítés most

Egy fotókönyv és annak felépítése, elrendezése sokféleképpen alakítható. Mi egy magazin-jellegű utazási napló mellett döntöttünk. A fotókönyv kronológiai sorrendben összeállított fejezetekből áll, azaz a nyaralás helyszínére való megérkezéssel kezdődik és a hazautazással fejeződik be. A tartalomjegyzék jól tükrözi a fotókönyv felépítését. Az utazási napló nagyon hasznos lehet akár egy könnyed "fényképes menetrendként" is a következő nyaraláshoz. Ne felejtsen el például fényképeket készíteni az érkezésről és a távozásról, a szállásról, a kirándulásokról, a kedvenc helyekről és a kulináris élvezetekről, hogy az utazás után jó fényképanyag álljon rendelkezésre egy fotókönyv elkészítéséhez.

Minden fejezetnek legyen egy címe. A tartalmat foglalja össze röviden az alcímben. Mutasson különböző típusú fényképeket a nyaralásról. Változtassa a fényképek perspektíváját. Keverje a portrékat, a nagyon közeli felvételeket és a nagy tájképeket - ez felkelti a kíváncsiságot. De figyeljen arra, hogy ne használja fel rögtön a legjobb képeket. A tartalomjegyzék révén az utazási naplóban található összes információ könnyen áttekinthető lesz, és megkönnyíti a későbbi fotók kiválasztását. Tippünk: Ideális esetben olyan személlyel együtt válasszon, aki nem fotózott a nyaraláson, és semlegesen meg tudja mondani, mely motívumok keltik fel a kíváncsiságát. Ez nagy segítség lehet abban, hogy izgalmas legyen a válogatás.

Hauke Dressler fotókönyvének tartalomjegyzék oldala
A magazin-jelleg eléréséhez átlátható tartalomjegyzékre van szükség.

Design ötletek és további tippek

Struktúra és láthatóság

A legfontosabb dolog az, hogy előre találja ki, az alapelrendezést, az elrendezés struktúráját, és aztán következetesen tartsa is magát hozzá. Ezen a struktúrán belül még mindig sok szabadsággal rendelkezik apró trükkök bevetéséhez, anélkül, hogy a könyv vizuálisan "szétesne". Például hagyhatja, hogy a képek részben átfedjék egymást - ez több szintet hoz létre. Egy kicsit játszhat a fotókkal és az arányokkal. Csak arra ügyeljen, hogy ne takarja el a kép fontos elemeit. Senki sem szereti, ha egy másik kép sarka az arcába lóg.

Fotózási tipp

A csoportképeken mindig koncentráljon egy személyre - a kép főszereplőjére. Egy csoportkép élénkebbnek tűnik, ha több rétegből áll. Ezt például a mélységélességgel vagy az emberek beállításával érheti el. A képek kiválasztásakor figyeljen a perspektívaváltásokra.

Hauke lánya élvezi a gyönyörű kilátást
Gyönyörű a táj, gyönyörű a környezet és a lehető legcsodálatosabb az időjárás a Dressler család nyaralásán.

Eljött a szelfizés ideje

Mutassa meg kedvenc helyét, akár minden oldalról, minden részletében. De ne feledje: az csak az emberek által, Önön és a családján keresztül fog életre kelni. Itt a remek hely és alkalom egy oldalnyi szelfi számára is. Ehhez nem feltétlenül kell okostelefonját használnia, a fényképezőgép is tökéletesen megteszi, ha kinyújtja a karját és megfordítja a kamerát.

Fotózási tipp kollázsokhoz

Az előtérben lévő személy akár el is mosódhat, ami feszültséget és érzelmeket kelt. A fehér és a kék színek a dupla oldalon összekötő elemként szolgálnak az emberek és a helyszínek között.

Hauke lányával piknikezik a strandon
Egy kis snack a strandon.

Legyen üres tér is!

A fehér tér - vagyis a fehér, üres hely az oldalakon - nem egyszerűen egy rés, hanem önmagában is nagyon fontos tervezési elem. Az egyforma méretű fehér terek rendet és nyugalmat teremtenek az utazási naplóban. Itt láthatja, hogy a bal oldali tájkép és a négyzet alakú kép mindegyike ugyanolyan távolságot tart a szélétől, mint a jobb oldali kép. Ezek a láthatatlan tájékozódási vonalak adnak támpontot a szemnek. És ne takarékoskodjon túlságosan a fehér térrel csak azért, mert több fényképet szeretne elhelyezni.

Fotózási tipp

Játsszon a közeli és a távoli felvételekkel, elemekkel - ahogyan a képformátumokkal is teszi. Ahhoz, hogy lehetősége nyíljon új perspektívákat felfedezni, menjen el egy kis túrára.

Hauke fia élvezi a napsütést
Nyár, napsütés, tenger - tökéletes családi nyaralás.

Üdvözlet Hollywoodból

Meséljen el egy jelenetet úgy, mintha egy filmben lenne: képekkel, amelyek egy-egy kis cselekményt ábrázolnak. Ehhez egy képrészletet is kapcsolhat egy nagyobb képbe.

Fotózási tipp

A hosszú árnyékokkal tarkított, a fénnyel szemben készített felvételek különös hatást kelthetnek. Keresse meg a megfelelő fókuszt, és ne válassza túl nagyra a rekesznyílást.

Hauke Dressler közös családi fotót készít a mólón naplementekor
A Dressler család élvezi az esti órákat.

A szövegdoboz

A "Last evening" (utolsó este) címsor szándékosan van elhelyezve a képen. A CEWE szoftverben a szöveget - a címsorban is - egy szövegdobozba helyezheti, és megadhatja a háttér színét (itt: fehér). Ezt a szövegdobozt bárhová elhelyezheti, akár a képen is. Egy ilyen szövegdoboz úgy viselkedik, mint egy önálló képelem. A szöveg mindig olvasható, és a címsorok is jobban szembe tűnőek lesznek.

Fotózási tipp

A naplemente mindig gyönyörű - de a bal oldali kép feszültséget áraszt a fotó felső harmadára eső elrendezésből adódóan, illetve azért is, mert olyan, mintha az emberek a "kezükben hordoznák a napot" a képen. Ahhoz, hogy ezt a hatás el tudja érni, a kamerát és az embereket pontosan egymáshoz kell igazítani.

Inspirációk – ajándékötletek

Saját fotói felhasználásával