Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.

Hófehér álom Dóri és Viktor esküvői fotókönyve: az ifjú feleség már 8 könyvet szerkesztett

Szöveg és fotó: 2Be Comm

Dóri és Viktor rajong a fotókönyvekért, a minap hozta a futár két legújabb CEWE FOTÓKÖNYVÜKET. Ott voltunk, amikor átvették a könyveket, melyek közül az egyik már most a szívük csücske: az esküvőjük kapott benne főszerepet.

Az ismerkedés saját bevallásuk szerint hosszúra nyúlt, ám az eljegyzés és az esküvő között eltelt idő annál rövidebb lett. Viktor nyár elején, Cipruson kérte meg Dóri kezét, a polgári esküvőt pedig már augusztusban megtartották, kihasználva, hogy családtagjaik éppen Magyarországon voltak. Viktor szülei ugyanis Izlandon élnek, édesapja izlandi.
- A crossfit hozott össze bennünket három évvel ezelőtt. Remek csapat alakult a teremben, gyakran szerveztünk közös programokat. Miután mindketten egyedülállóak lettünk, szép lassan, fél év alatt kialakult a kapcsolatunk – mesélte Dóri, aki elárulta: fanatikusan gyűjti a CEWE FOTÓKÖNYVEKET, a két új könyvvel együtt összesen már nyolc fotókönyvük van.

Mikről szoktál fotókönyveket készíteni?

- Az utazásainkról, a közös évekről. Imádom az évértékelő könyveket! Az eljegyzésünk is kapott egy könyvet a ciprusi nyaralásunkkal, ahogyan a polgári esküvőnk és a kreatív menyasszonyi fotózásunk is.

Hol tartjátok a fotókönyveket?

– A két legújabb könyvnek is komoly súlya van, a nyolcat együttesen már szinte felemelni is alig lehet, még szerencse, hogy crossfitezem! (nevet) A lakás központi helyén, a kisasztal polcán sorakoznak, mindig a legújabb van legfelül. Így nemcsak mi, hanem a hozzánk érkező barátaink is bármikor meg tudják nézni őket. Eddig a ciprusi nyaralásunk – ahol megtörtént a leánykérés volt legfelül, most már az esküvőnk lesz!

Milyen formátumot szoktál választani?

– Az XL panoráma a kedvencünk, az összes könyvünk ekkora méretű, hogy szépen mutassanak egymás mellett. Fontos számomra az is, hogy a fotók részleteit könnyedén látni lehessen. Egy tájkép vagy egy csoportkép esetén kimondottan jól jön a nagy formátum.

Mobiltelefon vagy papírkép és fotókönyv?

Ott van mindenkinek a kezében a telefon, a miénkben is, de látom a barátainkon, a szeretteinken, illetve tapasztalom magunkon is, hogy egy fotókönyvet tényleg élmény nézegetni, szívesebben nyúl hozzá az ember, mint a telefonos galériához. Teljesen más. Esténként gyakran elővesszük őket, újra és újra megnézzük, felelevenítjük a közös emlékeket, élményeket.

Gyakorlott CEWE FOTÓKÖNYV szerkesztő vagy. Elárulod pár trükködet? Van olyan elem, megoldás, ami feltűnik minden kötetben?

- Imádok elbíbelődni a szerkesztésen! A minimalista stílus áll hozzánk a legközelebb, így visszafogottan elegánsak a könyveink. Egyetértünk abban, hogy a kevesebb néha több. Az effektlakozások a borítókon persze nem maradhatnak el, azoktól még elegánsabb és exkluzívabb a végeredmény. Sablonokat nem használok, én tervezem meg, hogy melyik oldalon hány fotó legyen. Imádok térképeket beletenni, olykor feliratozni az oldalakat, látni, merre kalandoztunk. Igazi kreatív elfoglaltság a szerkesztés, miközben örömteli nosztalgia.